Son yaptığımız Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı anketi sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre Uşak’ta İYİ Parti’nin oylarında artış gözlendi. Anket sonuçları, Uşak’ta 14 Mayıs’taki tablonun 1-1-1 olacağına yönelik fikir veriyor.

Önceki gün yaptığımız internet anketinde çoklu seçenekle, hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı oy eğilimlerini sorduk. Buna göre ankete katılanların büyük bölümü Cumhurbaşkanlığında tercihini Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağını bildirdi. Seçimin ikinci tura kalması durumunda, Uşak’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimali bulunuyor.

Milletvekilliği seçiminde de, en fazla oyu, kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimin birinci partisi AK Parti alıyor. Fakat AK Parti’nin alternatifleri gibi duran CHP ve İYİ Parti’nin ise oyları da 1’er vekil için yeterli gibi görünüyor. MHP ise AK Parti’nin küskünlerinden aldığı oylara rağmen milletvekili çıkaracak gibi gözükmüyor.  Yeniden Refah ve Büyük Birlik Partisi, AK Parti’den oy bölerken, 7 Haziran 2015 seçimlerine benzer bir tabloyla karşı karşıya kalınabilir.

İŞTE ANKET SONUÇLARI:

Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı

Not: Anket internet ortamında yapılmıştır, kesin sonuç bildirmese de genel düşünceye dair fikir verebilir. 

Editör: TE Bilişim