Uşak’ın doğal su kaynaklarının başında gelen Belkaya köyündeki suyun neden işletilemediğine dair açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, “Suyun değerleri, AB’nin belirlediği normlara uymadığı için işletme çalıştırılamıyor. Burada bir sosyal donatı çalışması düşünüyoruz. Belkaya’daki değerlerimizi bu şekilde ekonomiye kazandıracağız” dedi.

SUYUN İÇİM KALİTESİNDE SIKINTI VAR

İbrahim Ethem Karahan’ın hazırlayın sunduğu Uşak Şehir Konuşmaları isimli programa konuk olan İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, “Belkaya suyunu işletme amacıyla kiralayan firma, bu bölgeyi terk etti. AB’nin normlarına uygunlukla ilgili bir durum ortaya çıktı. Yani suyun içme kalitesi, AB’nin normlara devreye girince içilemez olarak kabul edildi. Bu durum suyumuzun kötü olduğu anlamına gelmez, suyun işletilmesi için bir arıtma tesisi gerekiyor. Bu bir maliyet unsuru olarak ön plana çıktı. Burayı kiralayan şirket, bu maliyetten dolayı bu işi bıraktı. Biz de yatırımı yaptığımızda kiraya verme şansımızın daha da zor olacağını gördük. Burada suyun içim kalitesinde sıkıntı var. Sil baştan yeni bir yatırım gerekiyor. Bu kadar yatırım yapılabilir. Getirisi varsa niye yapılmasın? Ama piyasada rekabet edebilirliğiniz çok zor hale gelecek. Pazarda bunu satma şansınız azalacak. Bundan dolayı Belkaya tesisleri duruyor” diye konuştu.

Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!

SOSYAL DONATI OLACAK ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUZ

Uşak İl Genel Meclisi üyelerinin bu alanla ilgili sosyal bir donatı düşüncesinin olduğunu dile getiren Demir, “Burasıyla ilgili Meclis olarak bir düşüncemiz var. Burada sosyal bir proje düşünüyoruz. Coğrafya ve konum itibariyle mükemmel bir yer ve sosyal olarak burası değerlendirilecek. 25 bin metrekarelik ormanlık bölgede sosyal çalışma olacak. İnsanlarımızın hafta içi ve hafta sonu eğlenecekleri ve düğün yapabilecekleri bir mekan düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim