Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
USAKPORT.COM/// Uşak İYİ Parti’nin milletvekili adayları açıklandıktan sonra, parti içinde yönetim organlarında görev alan 14 kişilik bir grup toplu halde istifalarını sundular. Meral Akşener önderliğinde kurulan ve MHP’den ayrılarak İYİ Parti çatısında toplanan partililer, Uşak’taki aday sıralamasına tepki gösterdiler.
Partideki tepkinin temelinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı çıkan ve o dönemde Türkiye’deki 4 MHP İl Başkanından biri olduğu halde tavrını ortaya koyan İYİ Parti’nin kurucu il başkanı Ali Kurt’a haksızlık yapıldığı düşüncesi yer alıyor. 
Dün konuyla ilgili istifa eden grup bir açıklama yaptılar ve sosyal medyadan tepkilerini ifade ettiler. 
Partinin yönetim kademesinde bulunan isimlerin sık sık toplantı halinde oldukları, 2’inci sırada yer alan Ali Kurt ve 3’üncü sıradaki Özdemir Koçyiğit’in adaylık istifalarının gündemde oldukları iddia ediliyor. 
    Konuyla ilgili Ali Kurt’la, dün saat 16.31’de telefon üzerinden görüşen usakport.com editörü, istifanın söz konusu olup olmadığını sordu. Ali Kurt, “Şu an için net bir konuşma yapmak istemiyorum. Fakat arkadaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz. İstifa edip etmeyeceğimizi bu yola çıktığımız dava arkadaşlarımızla kararlaştırıp, gerekeni yapacağız” dedi. 
    İstifa etmesi durumunda nasıl bir siyasi tavır takınacağı sorusuna yanıt veren Ali Kurt, “Artık siyaseti bırakacağız ve bu işe bir nokta koyacağız” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim