İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığı görevine Murat Taşkın getirildi. Bir süre önce görevden el çektirilen Hakan Savaş ve yönetiminin yerine Murat Taşkın getirildi. İYİ Parti’de bir süre sonra kongreye gidileceği ve bu sürece kadar partinin Merkez İlçe Başkanlığını Murat Taşkın’ın yapacağı ifade edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Taşkın, görevin kendisine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tensipleri ile İl Başkanı Ayşegül Obalı tarafından tebliğ edildiğini ifade etti. Ayşegül Obalı da, kongre süreciyle ilgili takvimin açıklandığını ve bu dönemde partinin Merkez İlçe Yönetiminin Murat Taşkın ve kuracağı ekipte olduğunu ifade etti.  Görevden el çektirilen Hakan Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Olay çok sıcak ve tekrar adaylıkla ilgili bir durum şu an için yok. Fakat ilerleyen günlerde ne olacağını bilemem. Partiyi sıkıntıya sokmak istemiyorum” dedi.

HAKAN SAVAŞ’IN ARDINDAN MURAT TAŞKIN ATANDI

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığından yönetimiyle birlikte el çektirilen Hakan Savaş’ın yerine, Genel Başkan Meral Akşener’in kararıyla Murat Taşkın atandı. Murat Taşkın’ın atama kararını İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı, tebliğ etti. Murat Taşkın’ın atanmasından yaklaşık 10 gün önce İYİ Parti’de Hakan Savaş ve ekibinin görevine son verilmişti. Taşkın’ın göreve tebliği için bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, “Bizlerde görev istenmez, verilir. Biz bu anlayışla büyüdük ve yetiştik. Bizlere verilen görevi de her zaman seve seve yaptık. Bu bağlamda Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığımıza Murat Taşkın’ı uygun gördüler ve atadılar. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongreye kadar partimizi Murat Taşkın ve ekibi götürecektir. Birlik ve beraberlik içinde kongre sürecimizi tamamlayacağız. Amacımız ilimizden milletvekili ve milletvekilleri çıkarmak ve genel seçimlere bu motivasyonla hazırlanmak. Kongre süreçlerinin ardından, görevlendirmeler yapılacak ve seçim hazırlıklarımız bu süreçte de hiç aksamadan devam edecek” dedi.

Görevi devralan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın da, “Bize tebliğ edilen görevi layıkıyla yapmak için çalışacağız. Amacımız partimizde birlik ve beraberliği sağlamak. Görevin bana verilmesini tensip buyuran Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e ve görevimi tebliğ eden Sayın İl Başkanımız Ayşegül Obalı’ya teşekkür ederim” diye konuştu.

HAKAN SAVAŞ, KONGREDE TEKRAR ADAY OLACAK MI?

Öte yandan İYİ Parti Uşak İl ve İlçe teşkilatları için kongre süreci, geçtiğimiz gün delege listelerinin askıya çıkmasıyla başladı. Buna göre Kasım’ın ilk haftasına kadar askı süreci devam edecek ve daha sonra delegeler belirlenerek, 15 gün içinde kongrelere geçilecek. 2 aylık süre zarfında tüm il ve ilçe teşkilatlarında seçim yapılarak, yeni yönetimler ve başkanları belli olacak. Daha önce görevden el çektirilen Hakan Savaş, tekrar aday olup olmayacağına dair soru üzerine bir açıklama yaptı. Hakan Savaş, “Yaşadığımız süreç çok sıcak ve şu anda teşkilattan tekrar aday olmamız noktasında talepler var. Tabi ben bu sürecin sağlıklı olması için bekleme taraftarıyım. Olay çok sıcak ve partiye zarar vermek istemiyorum. Delege seçimlerinin sonuna kadar bekleyip kararımı öyle veririm. Bunun dışındaki bilgiler doğru değildir” dedi.

İYİ PARTİ’DE İL BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANI ANİ KARARLA GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ

Öte yandan Uşak İYİ Parti’de bir önceki İl Başkanı Şener Toköz ve ekibi de ani bir kararla görevden el çektirilmişti. Toköz, görevi 1 Eylül’de Aşyegül Obalı’ya devir etmiş ve partisine hiçbir zarar vermeyeceğini ve hizip hareketlerinin içinde yer almayacağını bildirmişti.

Editör: TE Bilişim