KULİS: ALİ ARASLI/// İYİ Parti Uşak İl Teşkilatında, yaklaşık 2 yılı aşkın süredir İl Başkanlığı görevini üstlenen Şener Toköz’ün istifası istendi ve bunun üzerine yönetim görevden alındı. Şener Toköz’ün yerine Ayşegül Obalı il başkanı olarak atandı. Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ise görevinden istifasını istedi, bu durum genel merkez tarafından kabul edildi. İstifayla ilgili yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, istifa kararını işlerinin yoğunluğuna verdi. Fakat İYİ Parti’deki yaşanan gelişmelerin görüldüğü gibi olmadığı iddia edildi. İşte Uşak İYİ Parti’deki tüm gelişmeler:
İL BAŞKANI TOKÖZ GÖREVDEN ALINDI, OBALI İL BAŞKANI OLDU
Uşak İYİ Parti'de İl Başkanı Şener Toköz'ün görevinin sona erdiği ve yerine İl Genel Meclisi Üyesi Ayşegül Obalı'nın atandığı öğrenildi. Ayşegül Obalı'nın görevlendirme yazısının İYİ Parti Genel Merkezi tarafından kendisine tebliğ edildiği ve Uşak'ta yeniden teşkilatın kurulacağı kaydedildi. Önümüzdeki günlerde Ayşegül Obalı'nın yeni yönetimle, önümüzdeki seçimlere partiyi taşıyacağı belirtildi. Konuyla ilgili Ali Araslı’ya telefon üzerinden açıklama yapan Obalı, göreve atandığını doğruladı ve bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde resmi bir açıklama yaparak, durumu kamuoyu ile paylaşacağını belirtti. Obalı, aynı zamanda İl Genel Meclisi’nde İYİ Parti grubunu temsil ediyor.
ŞENER TOKÖZ: İŞLERİMİN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE İSTİFA ETTİM
İstifasıyla ilgili telefonlara yanıt vermeyen ve konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şener Toköz, işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterdi. Toköz, partisinin iletişim kanalıyla yaptığı açıklamada, ““Genel Başkanım Sayın Meral Akşener hanımefendi ile birlikte çıktığımız yolda bugüne kadar İYİ Parti'nin bana verilen her kademesinde ki görevlerimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. 3 seneye yakın süredir de il başkanlığı görevimi her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, mücadele ederek hakkaniyetli davranarak yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. Bu vesile ile il başkanlığı görevimden işlerimin yoğunluğundan dolayı istifa ederek, İYİ Parti bayrağını Uşak’ta özveri ile çalışıp, bu bayrağı bir adım daha ileri taşıyacağına inandığım yeni il başkanıma bırakmanın mutluluğu ile İl ve ilçe teşkilatlarıma, il genel ve belediye meclis üyelerime, partimizin kıymetli üyelerine ve Uşak halkına teşekkür ediyorum. İl başkanlığı görevimden istifa etmem ülkem, milletim ve partim için mücadeleyi bıraktığım anlamına gelmesin. Genel Merkezimizin ve Genel Başkanımın uygun gördüğü görevde, aynı zamanda; Yeni il başkanımla birlikte mücadelemize devam edeceğim”.
İL BAŞKANI VE MERKEZ İLÇE BAŞKANININ ARASI AÇIKTI İDDİASI
Öte yandan Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın da istifa kararı aldığı ve bunun üzerine İYİ Parti Genel Merkezine çağrıldığı ifade edildi. Savaş’ın görüştüğü parti yöneticilerinin kendisine görevde kalması yönünde telkinde bulunduğu ve kentte aktif muhalefet yaptığı yönünde ifadeler kullanıldı. Savaş’ın görevde kalması yönünde görüş birliğine varıldığı kaydedildi. İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı’ndaki sorunların temelinin İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı arasındaki soğukluktan kaynaklandığı da iddia edildi. Merkez İlçe Başkanı Savaş’ın ilçe binasını parti binasından farklı bir noktaya taşıması da bu ihtimalleri güçlendirdi. Yaşanan uyuşmazlıklar nedeniyle Şener Toköz’ün istifasının yaklaşık 1 ay önce istendiği ve bunun sürekli ertelendiği için İYİ Parti Genel Merkezi’nin konuyu Uşak Valiliği’ne bildirdiği kaydedildi. Durumun Uşak Valiliği’ne bildirilmesiyle tüm yöneticilere kararın tebliğ edileceği ve bunun da parti içinde huzursuzluk oluşturacağı endişesi nedeniyle, Toköz’ün istifa kararı aldığı ve tebliğe gerek duyulmadan durumun çözülmeye çalışıldığı da gelen bilgiler arasında. İYİ Parti, Uşak’ta yerel seçimlerde ikinci parti olmuş ve seçimi 1000 oyun altında bir rakamla kaybetmişti. İYİ Parti Uşak İl binasında önceki hafta bir arbede yaşanmış ve konuyla ilgili savcılık işlem yapmıştı.

Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

Editör: TE Bilişim