İYİ Parti Uşak İl ve İlçe Teşkilatları, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, İYİ Partili İl Genel Meclisi Üyesi ve KÖYDES Başkanı İsmail Çavuş’un organize ettiği muhtarlarla kahvaltılı toplantıya katıldı. İl Başkanı Şener Toköz, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Aksoy ve parti yöneticilerini katıldığı toplantıda, köy muhtarlarının talep ve beklentileri dinlendi.

Burada kırsal kalkınmanın önemine değinen İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, tarım ve hayvancılığın toplumlar için olmazsa olmazlar arasında olduğunu ifade etti.  İYİ Parti’nin ithalata dayalı tüketim modelini doğru bulmadığını ve bunun yerine yerli üreticiyi destekleyerek kırsalda kalkınmaya öncelik vereceğini belirten İl Başkanı Şener Toköz, “Büyüme sadece kent merkezlerine büyük binalar dikmekle olmaz. Büyümenin lokomotifi köylerimizdeki üreticilerimizin desteklenmesi ve geliştirilmesidir. İYİ Parti olarak köylerimize daha fazla önem vereceğiz. Köylerimizde genç nüfusun artması için bir dizi politikayı hayata geçireceğiz. Çünkü bu konuda bir dizi tespit yaptık. Yerli üreticimiz, ithal gelen ürünler nedeniyle mahsulünü hak ettiği fiyattan satamıyor ve üretim şevki kırılıyor. Bunun önüne geçersek, zamanla köylerimizde nüfus yeniden artar ve genç nüfus da kırsalda yaşamaya rağbet eder. İYİ Parti döneminde, köylümüzün temel sorunları çözüm bulacaktır” dedi.

Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

Çiftçinin bu yıl yaşadığı kuraklık sorununa da değinen Toköz, hükümetin kuraklık nedeniyle sorun yaşayan üreticilere ek desteklemeler vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim