Uşak’ta YSK’ya yapılan itiraz geçtiğimiz Cuma günü reddedildi ve buna göre İYİ Parti’nin normal şartlarda çıkardığı bir milletvekilliği, AK Parti’ye geçti. Kararı duyuran İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı, YSK’nın itirazları görmezden geldiğini ve yurtdışı oylarla sonucu belirlediğini duyurdu.

Muhammet Gür, bir önceki yerel seçimde de aynı kaderi yaşamış ve tıpkı 2014’te Mansur Yavaş’ın Ankara’yı kaybettiği gibi Uşak’taki seçimi vermişti. Milletvekilliğini çok az bir fark ve CHP’li bazı isimlerin olumsuz tutumları nedeniyle kaybeden İYİ Partili Muhammet Gür, tüm yaşananlara rağmen dün, sandıklarda görev aldı ve Millet İttifakına destek verdi.

Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu

YSK’nin sandıklarda incelemeyi reddetmesi ve yurtdışı oyların eklenmesiyle seçimi kaybeden Muhammet Gür için İYİ Parti teşkilatlarından yoğun tepkiler geldi.

Muhammet Gür, tüm olumsuzluklara rağmen sandıklarda görev aldı ve dün partililerle birlikte görevini yaptı. Normal şartlarda Muhammet Gür'ün başına gelenler başka bir siyasetçinin başına gelse, küser ve giderdi. Hatta seçilme ihtimali olmadığı halde seçimin başında Dr. Dalyan Özdemir partisine küsüp, yarı yolda bıraktı. 

İYİ PARTİ’DE İSMET AKIN’A YOĞUN TEPKİ VARDI

İYİ Parti’de seçim günü “oyunu heba etme” mesajı atan CHP’li İsmet Akın’a yoğun tepki vardı.

Geçtiğimiz gün, Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Yasin Yavuz, “İyi dinle İsmet Akın” sözleriyle tepkisini ortaya koymuştu.

İsmet Akın’ı tanımadığını ve bilmediğini belirten Yasin Yavuz, “Seni tanımam bilmem. Ben seçim süreci boyunca çalışırken oğlum özlediğinde partiye gelip sarılıp gitti. Emek verdik kimseyi karalamadık kötülemedik kendi inandığımız doğrular için sadece çalıştık. Seçim yasaklarından sonra attığın bu mesaj ve seçim süresince İYİ Parti dağıldı anketlerde yüzde 7 v.s. diyerek sahte anketler yayınlayarak attığın iftiralar nedeniyle şahsi hırsın benim emeklerimin boşa gitmesine sebep oldu. Biz cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışırken Pazar günü seçim var neredesin? Varamadın mı Ankara’ya? Sen bu seçimi Uşak’ta iktidara hediye edensin. Bu saatten sonra senin benim teşkilatıma borcun var. Verecek hesabın var” ifadesini kullanmıştı. Öte yandan CHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olan İsmet Akın, seçim gününü oy vermeye saatler kala bir SMS atmış ve oyların heba olmamasını ifade etmişti. Bu mesaja İYİ Partililer tepki göstermişti.  

YSK İYİ PARTİ’NİN TÜM TALEPLERİNİ REDDETTİ

İYİ Parti’nin tüm itirazları seçim kurulları tarafından reddedildi. Uşak’ta 295 sandık sonucuna itiraz eden İYİ Parti’nin tüm itirazları reddedildi.

YAZAN: ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim