Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

CHP Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, Cumhurbaşkanının, “Anırsalar da anırmasalar da biz doğru yoldayız” sözlerini, "AKP'nin kutuplaştırıcı, çirkin dilinin bir yansıması" olarak değerlendirdi ve şöyle devam etti: "Kabul etseler de etmeseler de yolun sonu görünüyor."


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren gazetecileri, “Anırsalar da anırmasalar da biz doğru yoldayız” sözleriyle hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Akademi Ödülleri Töreninde ekonomi politikaları konusunda kendisini eleştiren gazetecileri ve iş insanlarını hedef aldı.
AKP'nin uzun zamandır siyasette kutuplaştıran bir dil kullandığını ifade eden Özkan Yalım, ifadelerin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yakışmadığına işaret ederek, " TÜSİAD için 'Sizin cibilliyetinizi biliyorum' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı gazeteciler için de 'Anırsalar da anırmasalar da elhamdülillah biz doğru yoldayız' açıklamasını yaptı. Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına yakışmaz. Ama AKP'li cumhurbaşkanına yakıştı. Uzun zamandır kullandıkları dille toplumu kutuplaştırdılar. Siyasette böyle bir dil kabul edilemez. Kendisini eleştirenlere böyle çirkin bir üslupla yanıt vermek yerine, alım gücü düşen yurttaşımızın feryadına yanıt versin. Üretimden vazgeçen, tarlasına gübre atamayan, süt ineğini kesime gönderen üreticinin feryadına kulak versin. kabul etse de etmese de AKP için yolun sonu görünüyor. İlk sandıkta yanıtı halkımız verecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim