ALİ ARASLI

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Uşak’ta 1-1-1 olarak varsayılan genel seçim öncesi İYİ Parti’ye beklenenden az aday adaylığı başvurusu dikkat çekiyor. İYİ Parti’den Uşak milletvekili şu ana kadar Dalyan Özdemir, Muhammet Gür, Tolga Pirinçci, Emel Taşkın, Mehmet Onur Başaltın ve Ramazan Soydemir ile birlikte 2 ismin daha aday adayı olduğu ifade ediliyor. Uşak’ın komşusu Kütahya’da şu ana kadar 31 aday adayı olması, Uşak’ta İYİ Parti’ye ilginin daha az olduğunu ortaya koyuyor. 5 milletvekili koltuğu olan Kütahya’da ortalama 6 aday adayı İYİ Parti’den göreve talip olurken, 3 milletvekili sandalye sayısı olan Uşak’ta ortalamanın 2 olması dikkat çekiyor. Kentte siyaseti takip edenler benzer durumun CHP için de geçerli olduğunu ortaya koyuyor. Peki kent neden böyle bir tabloyla karşı karşıya?

GARANTİ ADAY OLACAKLAR VAR DÜŞÜNCESİ HAKİM

Uşak’ta İYİ Parti ve CHP’de garanti aday olacaklar düşüncesi son dönemlerde hakim durumda. İYİ Parti’de Muhammet Gür’ün kesin adaylık sözü alarak yola çıktığı ve bu nedenle diğer aday adaylarının şansımız olmaz düşüncesiyle başvuru yapmak istemedikleri öngörülüyor. CHP’de de Özkan Yalım’ın kesin aday olacağına dair ve ismini Ankara’dan garanti olarak 1’inci sıraya yazdıracağına dair bir hava hakim. İYİ Parti’de Muhammet Gür’ün yanı sıra daha önce Demokrat Parti aday ve CHP’den de belediye başkan aday adayı olan Dr. Dalyan Özdemir’in de kesin aday olacağına dair bir kanı var.

AK PARTİ’DE DE KOMŞU KÜTAHYA’YA GÖRE ADAY ADAYI SAYISI DÜŞÜK

Kütahya AK Parti’den 50 isim aday adayı oldu ve bu rakam Uşak’ta 20 civarında kaldı. Kütahya’da ortalama 10 AK Partili 1 vekillik koltuğuna talip olurken, Uşak’ta ise bu rakam 3’ü anca buldu. Uşak’ta siyasete ilginin azlığı dikkat çekerken, AK Parti’de de daha önce sürekli aynı isimlerin aday olarak gösterilmesi ve benzer isimlerin dışına çıkılmamasının komşu illere nazaran ilginin azlığı olarak görülüyor.

Editör: TE Bilişim