Seçim sürecine girildi ve Uşak’ta da milletvekili aday adayları yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Kentte son dönemlerde milletvekilliği yarışında partiler arası dağılımın 1-1-1 şeklinde olacağı yönünde yaygın bir görüş hakim. AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin 1’er milletvekili çıkaracağı yönünde yaygın bir kanının ortaya konması, İYİ Parti’deki aday adaylığı yarışını da kızıştırmış durumda. Kısa kısa siyasi partilerden aday adaylığına dair kulis bilgileri şöyle:

AK PARTİ- AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığını açıklayan 2 isim var. Eski İl Başkanı Basri Yıldırım aday adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Basri Yıldırım’ın yanı sıra Sezer Ateş de aday adayı olduğuna dair beyanlar verdi. AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığında adı konuşulan isimlerden biri de bir önceki dönem Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan. Yine Uşak Belediyesi eski Başkanlarından Mesut Apaydın’ın da ismi aday adayları arasında konuşuluyor. Mevcut Milletvekili İsmail Güneş de bu dönemde milletvekilliği aday adayı olmayı düşünüyor. Bir diğer milletvekili Mehmet Altay’ın ise yakın çevresine aday olmayı,  bu dönemde düşünmediğini ifade ettiği öne sürülüyor. AK Parti Uşak İl Başkan Yardımcısı Ömer Özden de uzun zamandan beri kulislerde ismi aday adayı olarak geçenler arasında. AK Parti’de bu dönem ismi en çok konuşulan aday adaylarından biri de akademik anlamda iyi bir kariyeri olan ve parti teşkilatlarında daha önce görev alan Ekrem Kasap. Uşak Aşevi’nin yöneticisi Dr. Zafer Aydın’ın da milletvekilliği için aday adayı olduğu kulislerde sık sık gündemde.

CHP- CHP’de ilk adaylığını açıklayan İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Ali Karaoba oldu. Karaoba’nın ardından Sevinç Yazgan da aday adayı olacağını duyurdu. Mevcut Milletvekili Özkan Yalım da yine bu dönem aday adayı olacağını kente astığı reklamlarla duyurur nitelikte. Bir önceki dönem İl Başkanı Nadi Sancar da aday adayı olacak gibi duruyor. Bunların yanı sıra; yaşamını İzmir’de sürdüren ve genel seçimlerde aday adayı olan İsmet Akın’ın da aday adayı olacağı yönünde ifadeler var.

Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı

İYİ PARTİ- İYİ Parti’de geçtiğimiz gün görüştüğümüz bazı il yöneticileri, aday adaylarının sayısının çok olduğunu fakat şu anda yoklama şeklinde faaliyet gösterildiğini belirtti. İYİ Parti’de son günlerde ismi en çok konuşulan isim Afyonkarahisar’daki bir hastanede görev yapan Dr. Dalyan Özdemir. Dalyan Özdemir’in siyasi yaşamında sürekli parti değiştirmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Dalyan Özdemir, bildiği üzere 2007 seçimlerinde DYP’den birinci sıra milletvekili adayı olmuştu. Daha sonra CHP’ye geçen Dalyan Özdemir, 2014 yerel seçimlerinde de belediye başkan aday adaylığını açıklamıştı. Son İYİ Parti İl Kongresine katılan Dalyan Özdemir’in İYİ Parti’ye üyeliğinin yapıldığı öğrenildi. Kulislerde Dalyan Özdemir’in vekil aday adayı olacağı konuşuluyor. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin Uşak Belediye Başkan adayı olan ve seçimi kıl payı kaybeden Muhammet Gür’ün de vekilliğe aday adayı olacağı yönünde iddialar var. Bir dönem MHP’den Uşak Milletvekilliği yapan Armağan Yılmaz’ın da partilere telefonla ulaştığı ve aday adaylığını düşündüğü öne sürülüyor. Sivaslı’dan bir iş adamının da ismi İYİ Parti’den aday adayı olarak geçerken, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın sağlık sorunları nedeniyle bu dönem aday olup olmayacağı da net değil.

Öte yandan MHP’den Ayhan Kınden aday adaylığını açıkladı ve partideki görevinden istifa etti. Bunun dışında MHP’den aday adayı olmayı düşünenlere yönelik pek bilgi mevcut değil.

Editör: TE Bilişim