Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım! Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım!

CHP Uşak Merkez İlçe Teşkilatına, yeni isimlerin katıldığını belirten Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, son olarak Ali Kandemir ve Mustafa Dumlupınar’a parti rozeti taktı. Uşak’ta her geçen gün büyüdüklerini ve iktidara tek alternatifin CHP ve içinde bulunduğu Millet İttifakı olduğunu belirten Dümen, yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle, iktidarın değişmesi gerektiğini söyledi. Son dönemlerde Uşak’taki fabrikaların büyük bölümünün iş durdurduğunu ve çalışanları tatile gönderdiğine dair bilgiler aldıklarını ve yapılan görüşmelerde bunun doğrulandığını belirten Dümen, “Hayat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşımızın şimdi de içinde bulunduğu yeni bir açmaz var. İlimizdeki organize sanayi bölgelerde üretim yapan bir çok fabrika ve imalathane üretimi yüzde 50 ila yüzde 80 oranında düşürmüş. Hatta bazı işletmelerde işler tamamen durmuş. Bunun nedeni gelen zamlar ve bu zamlar karşısında sanayicinin de zorlanmasıdır. İlimizdeki fabrikalarımız bir an önce çalışmalı ve vatandaşımız evine ekmek götürmelidir. Bu yaşanan ekonomik sorunların çözümü için CHP Uşak Merkez İlçe ve diğer örgütler olarak her zaman hazırız” dedi.

Uşak’ı bekleyen tehlikenin işsizlik olduğunu dile getiren Dümen, “Fabrikaların bazılarının işçilerinin bir kısmını ücretsiz izne gönderdiğine dair bilgiler de alıyoruz. Bu durum bizleri çok üzülüyor. Çünkü herkesin çoluğu var, çocuğu var ve bunlar okula gidiyor. Yemesi, içmesi, doğalgazı, elektriği, okul ihtiyaçları ve kişinin günlük yaşamı için olmazsa olmaz ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Gidişat hiç iyi değil ve maalesef Türkiye büyük bir ekonomik buhrana doğru gidiyor. Acilen önlem alınmalı ve bir çözüm üretilmeli. Bu konuda parti olarak gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili kurullarımız, iktidara geldiğimiz gün ne yapacağını biliyor. Bu sorunları aklı selim ve doğru kararlarla çözeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim