CHP’nin 9 Nisan’dan önce aday belirleme süreci vardı ve Uşak’ta bir kez daha Özkan Yalım’ın aday yapılmaması gerektiğini dile getirmiş ve CHP’nin kentte aynı hatayı ikinci kez (ara dönemle iki buçuk) yapmaması gerektiğini kaleme almıştım.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

Neden?

Çünkü Özkan Yalım’ın kullandığı dili doğru bulmadığımı ve daha önce yaptığı bazı açıklamaları yanlış gördüğümü ifade etmiştim.

9 Nisan’da adaylar belli oldu ve CHP’de Özkan Yalım tekrar aday yapılmadı.

CHP’nin gelen adayları da gideni ağdırmadı desem yerinde olur.

Gerçi benim için Özkan Yalım neyse, Ali Karaoba, İsmet Akın ve seçilirse eğer Sevinç Soyer Yazgan da aynıdır.

Fakat bu seçim dikkatimi çeken bir konu beni rahatsız ediyor.

Sanki CHP içinden birileri çakma anketleri bazı gazetelere servis etmişler. (O gazetelerin veya haber sitelerinin çalışanlarına sözüm yok, ben söyleyenin değil söyletenin peşindeyim)…

İddiaya göre CHP’nin Uşak’taki örgütlerinden servis edilen bir anket var ve şöyle bir baktığımda beni çok şaşırtan sonuçlar var. Burada sanki İYİ Parti baraj altında kalmış gibi bir izlenim ortaya konuyor.

Anket yasakları başlamadan önce yapılmış bu adımı, biraz yanlış ve sakıncalı buluyorum.

Öyle tahmin ediyorum ki; İYİ Parti burada vekil çıkaramasa dahi baraj altında kalmaz.

BEN BU SON DAKİKA ANKETİNE KAFAYI TAKTIM…

Konuyu CHP İl Başkanı Koray Akgün’e sordum ve böyle bir anket sonuçlarının paylaşılıp paylaşılmadığına dair cevap bekledim. Hatta basına böyle bir anket servis edildiyse niye bana gelmedi bu dedim.

Akgün, CHP’nin böyle bir anket paylaşmadığını ve bununla ilgili gerekli sorgulamayı yapacağını ifade etti.

ŞİMDİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA BU YAZIYI İLETECEĞİM VE BUNUN HESABINI SORMASINI  GEREKTİĞİNİ DE DÜŞÜNÜYORUM.

CHP’nin içinden böyle bir anketi paylaşanın kim olduğu şu anda belli değil. Fakat CHP Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunu bir soruşturması ve ilgili kişileri hesaba çekmesinde yarar var.

Güya sözüm ona İYİ Parti baraj altında algısı yaratmaya çalışıyorlar ve oraya gidecek oyların boşa olduğunu topluma yayma gibi bir gayret var. Çünkü İYİ Parti'ye oy vermeyin CHP'ye oy verin mantığı var. 

Ben bunu siyasi açıdan etik bulmayanlardanım. Ve CHP gibi sözüm ona ahlak timsali bir partinin de böyle bir konuda kendi iç denetim mekanizmasını bir an önce hayata geçirmesi taraftarıyım.

ALİ ARASLI///

Editör: TE Bilişim