Seçime çok az bir süre kaldı ve son yıllarda görülen en kötü kampanya dönemlerinden biri olarak hafızalarda yer edecek bir seçim ortamını geride bırakıyoruz.

En kötü diyorum, çünkü milletvekili aday listeleri en başından beri tam bir fiyasko desek yeridir.

CHP’de birinci sırayı en başından beri hak eden Op. Dr. Ali Karaoba’nın ve bir önceki yerel seçimde rüştünü ispat eden Muhammet Gür’ün dışında listeler hazırlandı ve siyasetin gündemine sunuldu.

Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi

Fakat aday listeleri açıklandıktan sonra bazı adayların tutum ve tavırlarında belirgin bir farklılaşma da oluştu.

Yeri garanti olan adaylar AK Parti ve CHP’nin birinci sıra adayları sanki eş dost alışverişte görsün diye çalışır oldular.

Bu seçimde AK Parti’nin adaylarının köylere pek uğramadığını gözlemliyorum. Hatta bu konuyu sordum ve soruşturdum. Köylerde beklenen programlar ilk defa bu seçim yapılmamış.

Benim edindiğim bilgilere göre köylere sadece broşür dağıtılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamı buraya gönderilen partililerce iletilmiş.

CHP’nin de yakın köylere gitmesi ve uzak köylere pek uğramaması dikkatimden kaçmıyor. Benzer tablonun biraz değişik varyantı onlarda da var.

İYİ Parti’nin de şu anda 1 vekil adayı var gibi.

Bu durumu, AK Parti’de ve CHP’de siyaset yapanlarla konuştum.

AK Partili bir arkadaşım, “Bu seçim çok değişik ve muhtemelen umulmadık bir sonuç olabilir. Köylere hiç gidilmemiş gibi bir durum oluşmuş ve çoğu köyde sadece broşür dağıtılmış. Bunun dışında yapılmış her hangi bir çalışma yok. Sanki halktan koptuk ve git gide dar bir kadronun dışına çıkamaz hale geldik. Bu seçim sonucunu çok merak ediyorum” dedi.

CHP’li bir dostumuz ise, “CHP’de adaylarla ilgili yeterince sorun olmadı. Fakat genel rutin ziyaretlerin dışında ortaya koyduğumuz çok aman aman bir çalışma yok. Zaten bunun dışında ne yapabiliriz diye düşünmek de şu saatten sonra mantıksız. CHP’nin AK Parti’den artısı, Kılıçdaroğlu’nun buradaki mitingi. Şunu da unutmamak lazım, CHP’nin de içinde az da olsa bir küskünler grubu var” ifadesini kullandı.

İYİ Parti’de ise yaşanan en temel sorun adaylık ilanın ardından köşesine çekilen Dalyan Özdemir. Dalyan Özdemir, kendisi birinci sıraya yazılmayınca partiye küstü ve doktorluğa geri döndü. Fakat ne hikmetse hiçbir şekilde eksikliği de hissedilmiyor.

ALİ ARASLI///

Editör: TE Bilişim