Uşak’ta tartışma konusu olan yurtdışı oyların belli olduğu öğrenildi. AK Parti içinden bir kaynak, yurtdışından gelen oyların 3 bin 800’ünün AK Parti’ye ve 300’nün de İYİ Parti’ye yazıldığını öne sürdü. Buna göre AK Parti’nin yaklaşık olarak 3 bin 500 oy farkla seçimi kazandığı ifade edilirken, İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı da sonuçlara itiraz etti. Yurtiçi sandıklarda seçimi 34 oy farkla kazanan İYİ Partili Muhammet Gür’ün yurtdışından gelen oylar nedeniyle milletvekilliği bıçak sırtı oldu ve AK Partili Fahrettin Tuğrul da vekillik potasına girdi. YSK İl Temsilciliğinin yarın sonuçlara dair itirazları değerlendireceği ve sürecin ilerleyen günlerde netleşeceği öğrenilirken, yurtdışı oy dağılımıyla ilgili de bilgi alındı.

Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda! Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda!

YURTDIŞI OYLAR NASIL DAĞILDI?

Yurtdışı oyların dağılımına dair Uşak’ta bu seçim ciddi bir merak uyandı ve konuyla ilgili bilgi veren aynı kaynak, AK Parti’nin yurtdışında yüzde 44 ve İYİ Parti’nin de yüzde 3 oy aldığını ve bunun YSK tarafından da teyit edildiğini ifade etti. Yüzde 44’lük oy oranına göre Uşak’ta AK Parti’nin hanesine ilaveten 3 bin 800 oy yazılırken, İYİ Parti’ye ise yüzde 3 oranına göre 300 oy düştü. Bu sonuçlara göre AK Parti’nin 92 bini aştığı ve İYİ Parti’nin de 44 bin 500 dolaylarında kaldığı aynı kaynak tarafından ifade edildi.

İYİ PARTİ’NİN İTİRAZINI KABUL ETMEDİLER

Öte yandan İYİ Parti’nin itirazı Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, “Yapılmış olan itiraz sonucunda İYİ Partimizin 68 oyu hak edilmiş, Uşak halkının iradesi sandığa yansımıştır. 34 oy fark ile Muhammet Gür vekilimizdir hayırlı uğurlu olsun. Tespit edilen usulsüzlüklere karşı yapmış olduğumuz itirazlar İlçe Seçim Kurullarınca reddedilmiştir. Yarın itirazlarımızı İl Seçim Kurulu'na sunacağız. Milletin iradesinin sandığa yansıması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” bilgisi verildi.

Öte yandan Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Avukat Yasin Yavuz, ilçelerdeki seçim tutanaklarının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini ve burada çok ciddi hatalar olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim