AK Parti’nin 14 Mayıs Genel seçimleri için Uşak’taki aday listesi kentte tartışma konusu oldu. Haber metinlerine, sosyal medya paylaşımlarına ve konuyla ilgili yapılan açıklamalara genellikle negatif eleştiriler geldi.

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

AK Parti’nin tekrar birinci sıraya İsmail Güneş’i, ikinci sıraya Fahrettin Tuğrul’u ve üçüncü sıraya da Hilal Sabancı’yı aday yapması bazı kesimlerine eleştirilerine neden oldu. Fahrettin Tuğrul’un genel merkez tarafından direk aday olarak gösterilmesi, ‘atama aday’ eleştirilerine neden olurken, İsmail Güneş’in yerine yeni yüz isteyen parti tabanı da kapalı kapılar ardında eleştirilerde bulundu. Bu durum üzerine bir anket yaptık ve adaylara dair okurlarımızın genel kanaatini yansıtmak istedik. 

“AK Parti'nin 14 Mayıs Genel Seçimlerindeki Uşak Milletvekili aday listesini nasıl buluyorsunuz?” sorusuyla yaptığımız internet anketinde, 6 farklı soru sorduk. 6 sorunun 3’ü AK Parti seçmeni için ve diğer 3’ü de AK Parti’ye oy vermeyen seçmen için hazırlandı.

633 kişinin katıldığı ve ankette, tüm sorular içinde en fazla oyu ‘AK Parti Seçmenim-Kötü bir liste’ şıkkı aldı. Ankete katılan tüm katılımcıların yüzde 42,18’i ‘AK Parti seçmeniyim-kötü bir liste’ şıkkını işaretledi. Söz konusu şık, sadece AK Partili seçmenler bazında ise; yüzde 60,54 oranında kötü bulundu. Ankete katılan AK Partili seçmenin genel manada yüzde 18,01’i ve sadece AK Partililer bazında ise yüzde 25,85’i listeyi ‘iyi bir liste’ şıkkıyla değerlendirdi. Listeyi ‘vasat’ bulanlar ise genel manada yüzde 10,90 ve sadece AK Partili seçmen bazında ise yüzde 13,91 oranında kaldı. Ankete katılan 633 okuyucumuzun 450’si kendisini AK Partili seçmen olarak tanımladı.

AK PARTİLİ OLMAYAN SEÇMEN

Ankete katılan ve AK Partili olmayan seçmenlerin ise yüzde 17,54’ü listeye kötü, yüzde 7,11 listeyi vasat ve yüzde 4,27’si de listeyi iyi olarak değerlendirdi. AK Partili olmayan seçmenler bazında da listeyi kötü bulanların oranı yüzde 60,66, vasat bulanlar yüzde 24,59 ve iyi bulanlar ise 14,75 olarak ölçüldü.
 

ANKET SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ... 

EDİTÖRÜN NOTU:

Söz konusu anket elbette gerçek durumu yüzde 100 yansıtmaz, fakat genel durumun anlaşılması itibariyle fikir verebilir.

Editör: TE Bilişim