Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Külçen köyünde meydana gelen dolu yağışı nedeniyle 2 bin dekar alanın zarar gördüğünü ifade ederek çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.
Uşak’ın Ulubey ilçesine bağlı Külçen köyünde 6 Mayıs’ta gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 2 bin dekar ekili arazide zarar oluştu. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, tarlaları doludan zarar gören çiftçilerle bir araya geldi.
Çiftçilerin mağduriyetini dile getiren Yalım, “Ulubey ilçemizin Külçen köyü yakınlarındayız. Bölgede 2 bin dekar üzerinde hasar var. 6 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra saat 16.00 civarında yağan doludan dolayı hem arpa tarlalarında hem buğday tarlalarında ve de tütün ile haşhaş tarlalarında ciddi sıkıntı var. Buradan Tarım Bakanına, İl Tarım Müdürlüğüne bir an önce göreve davet ediyoruz. Tarım Bakanlığının bir an önce hasar tespiti yapılmalı çiftçilerin zararlarının giderilmesi ile alakalı gerekli adımların atılmasını bütün çiftçilerin zararlarının karşılanması gerekiyor. Mevcut hükumetin zaten son günleri onlar hasarlar ile ilgili olarak işlem başlatmadıkları takdirde çiftçilerimiz tedirgin olmasınlar. Zaten haftaya iktidarımızda biz bu işi ilk günden itibaren gündeme alacağımızı hatırlatmak isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim