Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı kim olsun anketimizin sonuçlarını açıklıyoruz. 663 katılımcının tekil olarak oy kullandığı ankette katılanların yüzde 27,75’i tercihini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yana kullandı. Mansur Yavaş anketin  birincisi olurken, bir süre önce hakkında siyaset yasağı ve hapis cezası kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yüzde 23,83’le ikinci oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ankete katılanların yüzde 15,23’ünün oyunu alarak üçüncü sırada yer aldı.

ABDULLAH GÜL, ANKETİN 4’ÜNCÜSÜ 
Öte yandan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ise ankete katılanların yüzde 13,73’ü oy verdiler. Abdullah Gül, bu sonuçla yüzde 7,69 oy alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de önüne geçerken, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yüzde 4,98, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yüzde 3,32, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yüzde 1,51, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yüzde 1,36 ve CHP’li İlhan Kesici de yüzde 0,60 oy aldı. 

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

EDİTÖRÜN YORUMU: Bu anketler internet anketidir sadece genel anlamda bir yoklama için fikir verir. Ankette yer alan isimlerin çok fazla oy almaları, onların iyi birer yönetici veya seçim kazanacak isim olduklarını göstermediği gibi az oy alanların da kötü isimler olduğu anlamına gelmez. Ankete katılan kişi sayısı genelin düşüncesi için fikir verebilir. Fakat kesin ve bağlayıcı bir yargı içermez. 

EDİTÖRÜN NOTU: Değerli okurlar, burada Millet İttifakını destekleyen Uşaklı vatandaşlar olarak durumu değerlendirebiliriz. Çünkü aday olacak kişiler CHP, İYİ Parti, SP, DEVA, Gelecek Partisi ve DP seçmeninin talebidir. Buna dair saçma sapan ve hakaret içeren yorumlar geliyor. Bu açıklamı bu nedenle yapıyorum. Ayrıca Millet İttifakının adayı o ittifakı destekleyen partileri ve onların seçmenleri bağlar. Buradaki anket zaten bir ittifakın seçmenine yönelik bir ankettir. 

Anket sonuçları için tıklayınız...


 

Editör: TE Bilişim