Muhammet Gür, Dikilitaş’ta yoğun kalabalığın katıldığı bir toplantı yaptı Muhammet Gür, Dikilitaş’ta yoğun kalabalığın katıldığı bir toplantı yaptı

İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, kentteki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi. Toplantıya İYİ Parti Ankara Milletvekili ve bir dönem Merkez Bankası Başkanlığı görevini üstlenen Durmuş Yılmaz, İYİ Parti İl Başkanı Şener Toköz, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, İYİ Parti Uşak İl Teşkilat Başkanı Kudret Sarı, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, muhtarlığın daha önceki dönemlerde önemli ve saygın bir görev olduğunu, fakat ülkedeki ekonomik ve sosyal bazdaki olumsuzlukların muhtarlara da yansıdığını belirtti.

Son dönemlerde muhtarların borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara gelen icra tebligatlarını almakla zaman kaybettiğini belirten Şener Toköz, “Bu kadar çok icra davası ve dosyasının olması ülkemizdeki kötü gidişatın en temel göstergelerinden biridir. Sistem ekonomik ve sosyal anlamda tıkanmıştır ve artık yönetim değişikliğinden başka bir kurtuluş yolu görülmemektedir” dedi.

Muhtarların her zaman yanında olacaklarını belirten Toköz, “Bize sorunlarınızı ifade edebilirsiniz ve belediye meclis üyelerimiz ve parti yöneticilerimizle her zaman için elimizden geleni yaparız. Amacımız ilimizdeki sorunları çözmek için sizler aracılığıyla vatandaşımızla bir köprü kurmak ve mahallelerimizin temel sorunları için belediye meclisinde ve diğer mecralarda gerekli çözüm önerilerini sunmaktır. Elbette sadece çözüm önerilerini sunmakla kalmayacağız ve sorunların çözümünün de takipçisi olacağız. Bu noktada telefonlarımız ve kapılarımız sizlere ve tüm vatandaşlarımıza açıktır” diye konuştu.

Öte yandan burada gazetecilerin sorularına yanıt veren İYİ Parti İl Başkanı Toköz, kentteki otoparkların Uşakspor’a devrilmesiyle ilgili de konuştu. Toköz, “Uşak Belediyesi bir önceki yönetimin kötü anlayışı nedeniyle çok fazla borçlandı ve şu anda sıkıntı içinde. Uşakspor hepimizin takımı ve buna sahip çıkmak bizim görevimiz. Fakat burada bir sürdürebilirliğin olmadığını görüyoruz. Altyapıdan oyuncu yetişmediği için sürekli dışa bağımlılık söz konusu ve bu durum da en çok Uşak’a ve Uşaklı gençlerimize zarar veriyor. Uşakspor’da oynayan kaç Uşaklı sporcumuz var? Bunu sorgulamayız ve sadece takımımıza değil gençlerimize de sahip çıkarak bu işi nihayete erdirmeliyiz” diye konuştu.

ESKİ PROFESYONEL FUTBOLCU HAKAN SAVAŞ: UŞAKSPOR, BELEDİYE İÇİN KARA BİR DELİK HALİNE GETİRİLDİ

 İYİ Parti İlçe Başkanımız Hakan Savaş, eski bir profesyonel futbolcu olduğunu belirterek, “Uşakspor maalesef ilimiz ve bilhassa belediye için kara bir delik haline getirildi. Getirildi diyorum, çünkü ben daha önce profesyonel futbol oynuyordum ve Uşakspor’da bir dönem Uşaklı gençler de oynayabiliyordu. Fakat sistemi bilmeyen yöneticiler, altyapıya önem vermeden bu işi götürürüz dediler. Dışarıdan yüksek fiyatlarla futbolcu transferleri yapıldı ve bugün yöneticilerin pirim aldığı bir sistemle karşı karşıyayız. Ben yıllarca futbol oynadım ve yöneticinin pirim aldığını ilk defa duyuyorum. Onu da geçtim bir tane Uşaklı futbolcu burada top oynamıyor. 350 bin kişilik şehirden ilk 11’de oynayacak 1 tane dahi futbolcu çıkmaz mı? Altyapıya önem vermeden ve gerçek anlamda liyakatli ve sporu seven yöneticiler olmadan Uşakspor’u başarılı yapamazsınız. Normalde bu harcanan paralarla çok çok daha iyi ve başarılı bir takım kurulabilirdi” dedi. Öte yandan toplantının diğer bölümü basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilişim