14 Mayıs seçimleri bitti ve önceki seçimlerden çok farklı bir tablo ortaya çıktı.

Dün bu seçimin sonuçlarıyla ilgili kabaca bir değerlendirme yaptım. Fakat hala YSK tarafından net sonuçlar elimize ulaşmadı ve İYİ Parti’nin de itirazı var.

Tabii ister istemez bu sonuçlar İYİ Parti’de üzüntüye neden oldu ve deyim yerindeyse 1 milletvekili çıkardıkları bu seçim, yaptıkları çalışmaların karşılığını alamaz duruma düştüler.

Nereden baksanız bakın, benzer durum kimin başına gelirse gelsin moral bozukluğu olurdu. İYİ Parti’de de dün baktığımda, bir tarafta YSK’dan gelecek iyi haber beklentisi hakimken, bir tarafta da moral bozukluğu dikkat çekiyor.

Konuştuğum İYİ Partililer, işin yine YSK’ya kalması nedeniyle morallerinin bozuk olduğunu ifade etti. Tabii İYİ Partideki moral bozukluğunu ve üzüntü çok normal.

Fakat İYİ Parti’deki üzüntünün bir benzeri de AK Parti tabanında var. Yıllardır AK Parti’de tüm seçimleri kovalayan, ‘uğruna ölürüz Reis’ diyen koyu AK Partililerin bir bölümünün de üzgün olduğunu gördüm.

Sanki seçimi kıl payı kaybeden İYİ Parti değil de AK Parti gibi bir hava var.

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

Uşak’tan 2 vekil çıkarmak AK Parti için bu seçimde bir başarıydı ve oyu düşmesine rağmen ucu ucuna 2 vekil çıkardı gibi gibi… (Gibi gibi çünkü YSK’dan net sonuç gelmedi henüz)

Düşen rakamların yanı sıra tabanda eski coşkunun olmaması da dikkat kesilmesi gereken noktalardan biri.

ÇOK BİLMİŞ SOSYAL DEMOKRATLAR VE MİNİK PARTİLER

Bu CHP’den bir cacık olmaz diyenlere artık iyice hak verir oldum. Çok bilmiş sosyal demokratlar, matematiği de çok iyi bildikleri için bu seçimde taktiksel hatalara düştüler.

CHP’deki bazı gruplar, sanki Uşak’ta birinci partiymiş gibi bir hava estirdi ve İYİ Parti’nin oyunun düşük olduğuna dair bir algı oluşturmaya kalktı.

Küçük partiler de (SP, DP, DEVA ve GELECEK) sanki ittifak yokmuş gibi İYİ Parti’ye taktiksel oy devşiremedi. Şu 4 partiden 2 bin oy çıkmaz mıydı? Elbette çıkardı.

Fakat bunların İl Başkanlarının da iş bilirlikleri sorgulanmalı. Saadet Partisi burada başı çeken partiydi ve il başkanları sanki Millet İttifakı’nda CHP varmış gibi bir havaya girdi. İYİ Parti’nin adaylarına destek vermediler ve hesapsız kitapsız bodoslama bir kampanya süreci yürüttüler.

İLERLEYEN GÜNLERDE BU SEÇİMİN ANALİZİNİ YAPMAYA DEVAM EDELİM…

YAZAN: ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim