KIRGIZ MİLLİ TAKIM SANTRAFORU UTAŞ UŞAKSPOR YOLUNDA

Utaş Uşakspor, eski futbolcusu santrafor Kadir Söylemaz ile el sıkıştı. Kırgız Milli Takım santraforu Mirlan ile de prensipte anlaşıldığı açıklandı.

Bölgesel Amatör Lig’de, yeni sezon öncesi iyi bir ekip oluşturmak için kolları sıvayan UTAŞ Uşakspor, dış transferde 8 yeni oyuncu ile anlaşırken, iç transferde de üç oyuncusuyla sözleşme imzaladı.

50. YILINDA 3. LİGE ÇIKMAK İÇİN KOLLARI SIVADILAR

uzun yıllar Süper Lig’de futbolculuk yapan ve son olarak Denizlispor’da antrenörlük görevi üstlenen Levent Kartop’la sözleşme imzalayan UTAŞ Uşakspor, 2016-2017 Futbol sezonunda şampiyon olacak takımı oluşturmak için transfere hızlı bir giriş yaptı.

Levent Kartop ile antrenör, eski futbolcusu Veli Özdemir ile Sportif Direktör olarak anlşan UTAŞ Uşakspor, , dış transferde 8 yeni oyuncu ile anlaşırken, iç transferde de üç oyuncusuyla sözleşme imzaladı. 

Sözleşme imzalanan futbolcular arasında 2007 ve 2008 yıllarında Uşakspor’da top koşturmuş santrafor Kadir Söylemez ve Kırgızistan Milli takımı santraforu Mirlan da bulunuyor.

Transferlerle ilgili bilgi veren antrenör Levent Kartop, “BU yıl BAL da şampiyon olmak ve Uşakspor taraftarının profesyonel lig takım özlemini dindirmek için yönetimimiz, raporum doğrultusunda transferlere başladı. İç transferde geçen yıl kadroda yer alan; Levent, sol stoper Hakkı, orta saha Şerif ve stoper Çetin Er ile anlaştık”  bilgisini verdi.

FORVET HATTI BOMBARDIMAN BİRLİĞİ GİBİ

Gol yollarında etkili ve hücumu düşüne bir takım oluşturmak istediğini kaydeden Genç Hoca, “Bu nedenle dış transferde de transfer etmek istediğimiz futbolcularda agresif ve golcü özellikler bulunmasına dikkat ettik. Dış transferde kesin olarak anlaştığımız futbolcular ise şu isimler oldu:

Kaleci Aydın (Manisa B. Ş.B.), Stoper Ömer Can (Somaspor), Sol Bek Ahmet Aydın (Denizli B.Ş.B), Orta saha Çağlayan (Tekirdağspor), Orta saha Serhat Çiçek (Kütahyaspor), Sağ ve sol kanat oynayabilen  Şükrü Can Yılmaz (Edirnespor), Santrafor Kadir Söylemez (Sökespor)

Şu an Kırgız Milli Takımın santraforu olan Mirlan Murzaev ile de prensipte anlaşıldı. 26 yaşındaki Mirlan asıl mevkii santrafor olmakla birlikte sağ ve sol açık mevkilerinde de oynayabiliyor. Kendisi 2005 yılından bu yana Afyon Afjetspor da oynuyordu. Sözleşmesi sona erdi. Birkaç güne kadar resmen UTAŞ Uşaksporlu olmasını bekliyoruz” dedi.

‘DÜZGÜN KARAKTERLİ ŞEREFLİ VE HIRSLI BİR TAKIM OLUŞTURUYORUZ’

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol

Hayatında ilk antrenörlük deneyimini UTAŞ Uşakspor’da yaşayacağını hatırlatan Levent Kartop, “Onun için kuracağım takıma çok önem veriyorum. Oynadığı futbolu anlaşılır, düzgün karakterli, şerefli ve hırslı oyuncuları transfer etmeye özen gösterdik. Yıllardır, profesyonel ligde yer alamamanın acısını yaşayan aşigolara ve Uşak şehrine de böyle bir takım yaraşır. Ne olursa olsun sahada 90 dakika hiç durmadan mücadele eden bir takım istiyorum. Futbolculuk yıllarımda ben o yapıda bir futbol oynadım. Öğrencilerimden de bunu beklemek hakkımdır diye düşünüyorum. Bu futbol aşığı güzel kentin Uşakspor’un kuruluşunun 50 yılında hedefimiz 3. Lig olacak. İnşallah bunu Uşak’ın bütün dinamikleri ile birlikte başaracağız” şeklinde umutlu konuştu.

Editör: TE Bilişim