Uşak Belediyesi’nin Çocuk Kent Projesi’nin açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, kente yeni bir  stadyumun yapılacağını ifade etti.  Uşak Belediyesi’nin Kalfa Koruluğu mevkiine inşa edeceği Çocuk Kent isimli projenin açılışı yaptı. Projenin temel atma törenine Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kula Belediye Başkanı Hasan Tosun ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, “Uşak’tayız ve Evlaya Çelebi’nin bir ifadesi var. Bu şehrin aşığı ve maşuku çoktur. Aşıklar şehri güzel bir şehir ve burada 2 gün kalan aşık olur diyor.  Son 20 yılda ülkemiz büyük bir devrim gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve engin vizyonuyla, her alanda büyük bir devrimi gerçekleştirdik.  Sağlık eğitim ve sanayi ve sporda her birinde ilerledik. 81 vilayetimizin tüm ilçe ve beldesiyle kıyasladığımızda son 20 yılda büyük bir dönüşüm olduğunu görürüz. Türkiye yüzyılı arifesinde yepyeni bir sürecin daha iyi hedeflere taşımanın inancını yaşıyoruz” dedi.

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri


Çocuk kent projesinin önemli olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, “Bu özel çocuk kent projesi, burada bir tesisin temelini atmaktan ziyade, bu şehirdeki yeni kuşakların istikbalini daha aydınlık kılacak bir çalışmanın başlangıcını yapıyoruz. Bu güzel projede kaykay pistinden, dene yap atölyesi, buz pisti, koşu ve bisiklet parkuruna kadar pek çok spor branşını kapsayan ve ihtiva eden keyifli zaman geçirilecek bir alan oluşacak. 40’a yakın alanda hizmet verecek bir altyapı yapılıyor. Burası sadece Uşak için değil, bölge için de büyük bir imkan” diye konuştu.


UŞAK’TA YENİ BİR STADYUM YÜKSELECEK
“Uşak için elimizi her zaman taşın altına koyacağız ve var olmaya devam edeceğiz” diyen Bakan Kasapoğlu, şöyle devam etti: “Uşak, emeğin sembolü bir şehir ve burayı sporla da marka şehir olması vesilesiyle, bugüne kadar pek çok yatırım yaptık. Tabi ki stat ve başka tesislerde nasıl diğer illere kazandırdıysak, Uşak’ın stadı için de çalışmalara başladık. Orda detayları ve bilgilendirmeleri yapacağız. Uşak’ın yeni stadının yükseleceği alanı ziyaret edeceğiz. Bizler gençlere değer verilirse neler yapılacağını görüyoruz. Bu toprağın çocuklarıyız ve bu ülkenin evlatlarıyız. Daha güçlü bir spor kadrosunu ülkenin evlatları olarak biz oluşturacağız.”


UŞAK’TA LİSANSLI SPORCU SAYISI 38 BİN 519 OLDU
Bakan Kasapoğlu, “Uşak atlı ciritte de bir marka şehir ve ilimizde geleneksel atlı spor dallarında 50’den fazla spor kulübü var ve atlı cirit birinci liginde mücadele eden 16 takımın 8’i Uşak’ta ve bu bir gurur tablosu.  Bu durum tüm şehirlerimiz için önemli bir örnek. 2002’de 2 bin 800 olan lisansı sporcu sayısı bugün 38 bin 519 oldu. Bu tablo genç odaklı siyasetin bir izdüşümüdür. Amatör spor kulüpleri 2 buçuk kat arttı. 68 olan kulüp sayısı bugün 200’e yaklaştı. Bu güçlü altyapıyla bu süreci daha yukarı noktalara taşıyacağız. Uşak’ta basketbol sahaları kuracağız ve 100’den fazla pota ve voleybol alanı açılışımızda var. Sporu ulaşılabilir kılmak ve erişilebilir kılmak bizim önceliğimizdir” dedi.

Öte yandan konuşmaların ardından çocuk kent isimli projenin temel atma töreni yapıldı. 

Editör: TE Bilişim