Uşak Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası’nın 9.’su Kalfa Korusu Cirit Sahası’nda başladı. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu  ve Uşak il protokolünün katıldığı turnuvanın açılışında, Uşak’a özgü olan Mısır Odunu Gösterisi ve Cirit Atma Yarışı ile At Oynatma Gösterisi gerçekleştirildi. 

Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü Uşakspor, Isparta'dan 1 gol yiyerek mağlup döndü

Mısır Odunu Gösterisi ile başlayan açılışta cirit oyuncuları yaklaşık 3 metre yüksekliğe sahip ipin üzerinden yere vurdukları cirit sopalarını geçirmeye çalıştılar. Yarışma sonucunda Ege ACSK’den Doğuer isimli atıyla Hakkı Turan ve Son Osmanlı ACSK’den Çılgın Çocuk isimli atıyla Mevlüt Özdemir ciritlerini ipin üzerinden geçirmeyi başararak ödül kazandı.

At Oynatma Yarışı’nda ise Ege ACSK’den Kendal isimli atıyla Hasan Taşavlı, Ürünköy ACSK’den Devlet isimli atı ile Yaşar Sezer, Efeler ACSK’den Norton isimli atı ile Enes Mede ödülün sahibi oldu. Cirit Atma Yarışı’nda Ürünköy ACSK’den Poyraz isimli atıyla Yasin Sezer, Gökçedal  ACSK’den Casper adlı atıyla Recep Can, Çakırlar ACSK’den Gökbey adlı atıyla Serkan Eser ise yarışmanın kazanan isimleri oldu.


Uşak’ın atlı cirit sporunun başkenti haline geldiğini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu yıl turnuvamızı daha çok geliştiriyoruz. Sahanın etrafında gördüğünüz kameralar ile VAR uygulamasını başlattığımızı belirtmek istiyorum.” diyerek bir ilki hayata geçirdiklerini dile getirdi. 


Turnuvanın açılışına katılan Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ise, “Geleneksel atlı sporlarımızın, ata sporlarımızın merkezi Uşak’ta olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Uşak Belediyemiz, geleneksel sporlara vermiş olduğu destekle bizlere ‘Atlı Sporlar Yapan Belediyeler Birliği’ kurma kararı aldırmıştır. Bundan dolayı Mehmet Başkanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezonda atlı spor dallarında milli takımlarımızı kurarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı canlandıracağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim