Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri



Uşak Belediyesi’nin destekleriyle kurulan İlkler Şehri Uşak Basketbol Takımı, oyuncu ve yönetim kadrosu ile birlikte basın mensuplarıyla buluştu. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın önemli katkılarıyla kurulan takım, tamamıyla bu şehrin gençlerinden oluşmasıyla dikkat çekti.

Basın toplantısında konuşan İlkler Şehri Uşak Basketbol Spor Kulübü Yönetim kurulu Başkanı Osman Tekbaş; basketbolun şehrimizdeki yakın geçmişinden bahsederek, 2012 yılında basketbol alanında bu şehirde bir meşale yakıldığını; o dönemde kurulan Uşak Sportif basketbol takımı bünyesinde sporcuların sahada yöneticilerin de sosyal alanda mücadele verdiğini hatırlattı. “Yeterli desteği bulamamamız nedeniyle yönetimden ayrılmak zorunda kaldık. Bizden sonra gelen yönetim bünyesinde takım kısa bir süre daha faaliyetlerine devam etti. Ardından küme düştü ve ne yazık ki kapandı” diyen Tekbaş, yeni yönetimle birlikte güçlü bir desteğin kendilerine sağlandığını ve Uşak halkı tarafından çok sevilen basketbol meşalesinin yeniden yakıldığını kaydetti.

UŞAK’IN ADINI TÜM TÜRKİYE’YE DUYURACAĞIZ

İlkler Şehri Uşak Basketbol takımındaki tüm oyuncuların geçmiş dönem altyapıda oynayan gençler olduğunu belirten Tekbaş; bu genç oyuncuların tamamının yeni kurulan bu takımda memleketlerini temsil etmek arzusuyla canla başla mücadele vereceğini kaydetti. Takımın ismi belirlenirken Uşak’ın tanıtımı için faydalı olmak arzusuyla hareket ettiklerini söyleyen Tekbaş, “İlkler şehri” ifadesini özellikle vurguladıklarını, Uşak’ın adını tüm Türkiye’ye duyuracaklarını ifade etti.

“BU TAKIM HEPİMİZİN

Tekbaş; “Bizim içimizdeki basketbol aşkı hiç bitmedi. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’ın cesaretlendirmesiyle tekrar bu meşakkatli yolda yürümeye başladık. Ben Uşak için özveri ile hiç düşünmeden bu takımda yer almayı kabul eden oyuncularımıza, fedakârca çalışan teknik ve yönetim kadromuza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu takım Uşak’ın takımı, bu takım hepimizin takımı. İlkler Şehri Uşak Basketbol takımının tanıtımı noktasında basın mensuplarının da desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Basketbol 2. Liginde maçların 6 Kasım Ankara deplasmanıyla başlayacağını hatırlatan Tekbaş; taraftarlara “Destek Kart” adını verdikleri kombine kartlarını almaları çağrısını yaparak takıma tüm maçlarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim