Uşak’ta her genel ve yerel seçim öncesinde gündeme gelen yeni stadyum projesinin 30 Mayıs’ta ihalesinin yapılacağı ifade edildi. Kısa bir süre önce kenti ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından kente yapılacağı belirtilen stadyum projesinin ihale aşamasına geldiği bildirildi. Konuyla ilgili Uşak Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre kente yeni stadyum projesinin inşa edileceği kaydedildi. Yeni stadyum projesinin Kalfa Korusu içinde yapılacağı ve ihale dokümanlarının Elektronik Kamu Alımları Platformuna yüklendiği bildirildi. İhalenin 30 Mayıs 2023’te yapılacağı ve toplam inşaat alanının 18 bin 890 metrekareden oluşacağı belirtilirken, stadyumun 10 bin kişilik kapasitesinin olacağı vurgulandı. Ayrıca projenin 2024 yılı içinde tamamlanacağı da kaydedildi.

BAKAN KASAPOĞLU, ÇOCUK KENT AÇILIŞINDA YAPILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çocuk Kent Projesi’nin temel atma töreninde bir açıklama yapmış ve kente yeni bir stadyumun yapılacağını ifade etmişti. 27 Kasım 2022 Pazar günü, kentte bir açıklama yapan Kasapoğlu, “ Tabi ki stat ve başka tesislerde nasıl diğer illere kazandırdıysak, Uşak’ın stadı için de çalışmalara başladık. Orda detayları ve bilgilendirmeleri yapacağız. Uşak’ın yeni stadının yükseleceği alanı ziyaret edeceğiz. Bizler gençlere değer verilirse neler yapılacağını görüyoruz. Bu toprağın çocuklarıyız ve bu ülkenin evlatlarıyız. Daha güçlü bir spor kadrosunu ülkenin evlatları olarak biz oluşturacağız” ifadesini kullanmıştı.

KASAPOĞLU, AYNI SÖZÜ YEREL SEÇİMLERDE DE VERDİ

Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti Uşak Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Muhammet Gür, Uşakspor’a otobüs tahsis etti

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bir önceki yerel seçimde de kente stadyum sözü vermişti. Kasapoğlu, 1 Mart 2019’da kentte AK Parti’nin Karaağaç Mahallesi seçim irtibat bürosunu açmak için bulunmuştu. O tarihte de kente aynı sözü veren Mehmet Kasapoğlu, “Uşak Stadyumu ve projesi devam ediyor. Temelini atacağız ve inşaatı kısa sürede bitireceğiz. Elbette yatırımlarımız sadece futbol alanında olamayacak ve yüzme ile ilgili çalışmalarımız var” demişti. Kasapoğlu’nun yerel seçim öncesinde verdiği stadyum sözünün 14 Mayıs seçimleri öncesinde tekrarlanması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim