Uşak Belediyesi’nin inşa ettiği ve şehit Mehmet Kara’nın isminin verildiği yarı olimpik yüzme havuzu inşaatında sona yaklaşıldığı görüldü. Uşak Belediyesi’nin temelini Mayıs ayında attığı ve şehit Mehmet Kara’nın adını verildiği yüzme havuzunun yer alacağı bina büyük oranda tamamlandı.

Şu anda ekiplerin yüzme havuzundaki kalan çalışmaları tamamlamaya devam ettiği ifade edildi. İhalesi, 10 Mart 2022’de yapılan yarı olimpik yüzme havuzu, federasyon standartlarına uygun olarak 25x12 metre ebatlarında hizmet verecek. 2 metre derinliğindeki yüzme havuzunda resmi müsabakaların yapılması hedefleniyor. Alper Günbayram Lisesi’nin bulunduğu bölgeye inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzunun bulunduğu alan aynı zamanda diğer spor branşlarının da yapılacağı bir kompleks gibi de hizmet verecek.

Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor Uşak'ın en büyük halı sahası açılıyor

Yarı olimpik yüzme havuzunun yakın bir tarihte tamamen bitirileceği ve hizmete açılacağını belirten Uşak Belediyesi yetkilileri, burada yüzme kurslarının düzenleneceğini ve kentte yüzme sporuna ilgi duyanların ve genç yeteneklerin belediyenin de katıklarıyla yetişeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim