Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı Uşak’ta faaliyet gösteren Emre Çek, neden spor salonları kurduğunu anlattı

Ciridin başkenti olarak anılan Uşak, cirit tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan ve dört takımın şampiyonluk için yarışacağı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, 2019 yılı Atlı Cirit 1. Ligi Şampiyonasına Uşak’tan üç takım katılacak. 
Ankara TJK 75.Yıl Hipodromunda yapılacak final karşılaşmalarına Uşak’tan;  Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü, SusuzörenAtlı Cirit Spor Kulübü, Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü katılırken, Erzurum’dan da Erzurum Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü katılacak. İlk kez şampiyonaya üç takımla katılma avantajı yakalayan Uşak, Türkiye Atlı Cirit 1. Ligi Şampiyonluk kupasını kazanmaya çok yakın.
Yıl boyunca yapılan cirit müsabakalarında rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonasında final oynamaya hak kazanan ve Uşak’ı temsil edecek olan üç takımın da morali üst düzeyde. Kupayı kazanmaya odaklanan takımlarımızın Ankara’da yapacakları yarı final ve final müsabakaları için Ankaraya hareket etti. 
7 Aralıkta yapılacak olan iki karşılaşmada ; Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ile Susuzören Atlı Cirit Spor Kulübü, Erzurum Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü ile de Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü mücadele edecek.
Bu karşılaşmaların galipleri 8 Aralıkta final müsabakasına, mağlupleri ise üçüncülük ve dördüncülük müsabakasına çıkacak. 
Atlı Cirit Kulüplerine her zaman desteğini sürdüren Uşak Belediyesi, Şampiyonada yer alacak takımları yine yalnız bırakmayacak.

 
Editör: TE Bilişim