Türkiye Kick Boks Federasyonu’nun organize ettiği 8. Turkish Open WAKO Dünya Kupası 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece/İstanbul' da yapıldı. Burada Uşak’ı temsilen mücadele eden Fatma Çakal, dünya ikincisi oldu.

Eşme Şehit Alibey İlköğretim Okulu öğrencisi ve Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Çakal’ın kızı olan Fatma Çakal, Bulgar, Macar ve Özbek rakipleriyle mücadele etti. Finale kadar çıkan Fatma Çakal, burada rakibine karşı galip gelemedi ve dünya ikincisi oldu. Birinciliği kıl payı kaçıran Fatma Çakal, 28 kiloda kente gümüş madalyayla döndü.

Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi Özkan Yalım, Uşakspor’u almadı! “Ben iş insanıyım” diyerek ağız değiştirdi

Fatma Çakal’ın babası ve Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Fatih Çakal, elde edilen başarıdan dolayı bir baba ve bir sporcu olarak mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Güreş Federasyonu İl Temsilcisi olan baba Fatih Çakal, “Çok mutlu ve gururluyum. Ben artık dünya ikincisi bir sporcunun babasıyım. İstanbul’da yapılan Dünya kick boks şampiyonasına katılan kızım Fatma, dünya ikincisi oldu. Eşme tarihinde bir ilk olan bu dereceyi ilçemize ve bana hediye eden kızıma çok teşekkür ederim. Allah bu gururu yaşattığı için kızımdan razı olsun. Kızımın yetişmesinde ve gelişmesinde emeği olan ve antrenörlüğünü yapan Çek Fight Spor Kulübü sahibi Emre Çek kardeşime de teşekkür ederim” dedi.

Fatma Çakal’ın antrenörü Emre Çek, “Kızımız çok büyük emekler verdi ve çalışmaktan asla yılmadı. Düzenli olarak idmanlarını yapıyor ve bunun karşılığını gümüş madalya ile aldı. Gönül altın madalya almasını isterdi ve bundan sonraki hedefimiz altın madalyadır. Bu başarı ilimiz Uşak’a hayırlı olsun” dedi.  

Editör: TE Bilişim