Yarı olimpik yüzme havuzunda 7 ve 14 yaş ve yetişkin yüzme kurslarının yapılacağı belirtilen Şehit Mehmet Kara Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Alper Günbayram Lisesi’in bulunduğu bölgeye inşa edildi. 1995’te terörle mücadele ederken, Tunceli’de şehit düşen Uşaklı şehit er Mehmet Kara’nın isminin verildiği yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi 5 bin 146 metrekarelik alana inşa edildi. 260 metrelik bir koşu parkurunun yanı sıra, halı saha, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu ve kafeterya ve soyunma odalarının yer aldığı spor kompleksi ve yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı, Haziran 2022 itibariyle başladı ve bölgede sporu geliştirmek için buraya aynı zamanda yarı olimpik bir yüzme havuzu da inşa edildi. Söz konusu tesisin temeliyle ilgili törene şehit er Mehmet Kara’nın anne ve babası Nusret ve Fahrettin Kara da katıldı. Temel atma töreninin ardından yaklaşık 9 ay gibi bir süre sonra tesis tamamen bitti ve yarın açılışının yapılacağı ifade edildi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, söz konusu tesisin beklenenin üzerinde bir sürede tamamlandığını belirterek, “Burada çocuklarımıza ve gençlerimize yüzme sporunu öğretmek için çalışmalar yapacağız. İlimizde Kalfa Korusu’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı bir yüzme havuzumuz vardı. Bunun yanı sıra mahallelerimizde de böyle bir ihtiyaç vardı ve Atatürk Mahallemize yarı olimpik yüzme havuzumuzu inşa ettik. Burada çocuklarımıza ve yetişkinlere yönelik yüzme kursları olacak. Buradan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız arkadaşlarımızdan ve 153 talep ve ihbar hattımızdan bilgi alabilirler” dedi.

ŞEHİT MEHMET KARA KİMDİR?

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman'dan muhteşem gol


Fotoğraf açıklaması yok.

Şehit er Mehmet Kara, 8 Ocak 1974’te Uşak’ta dünyaya geldi. Nusret ve Fahrettin çiftinin ilk çocuğu olan Mehmet Kara, 11 Haziran 1995’te, PKK’ya yönelik operasyon sırasında şehit düştü. 11 Haziran 1995’teki operasyonda, Tunceli Merkez Ahpanoz Vadisi ve Kutu Dere Bölgesinde icra edilen iç güvenlik harekatı yapılmış ve çatışma çıkmıştı.Çatışmada, Mehmet Kara ve 18 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşmüştü. Çatışmadan sağ kurtulan ve bulunan tek asker vardı ve o asker de Aydınlık Gazetesi’nden Koray Gürbüz’ün naklettiğine göre Uşaklı’ydı.  

Editör: TE Bilişim