Uşakspor ve Kütahyaspor, depremzedelere destek için dostluk maçı yaptı ve 50 ve 100’er TL’den satılan biletlerle elde edilen gelir, AFAD ve Kızılay’a bağışlandı. Uşakspor ve Belediye Kütahyaspor arasındaki maç, Uşak 1 Eylül Stadyumu’nda oynandı.

Maçı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık da izledi. Maçın ilk yarısını Uşakspor 1-0 önde tamamlarken, konuk ekip Kütahya maçın ikinci yarısında Can Muhammet Vural’ın 2 golüyle maçı 1-2 kazandı. Dostluk maçı olduğu için tüm oyunculara şans verilen maçta, Uşakspor kalecisi Türker’in bir çok gol pozisyonunu engellemesi rakip takımın dahi takdirini kazandı.

Rakip Kütahyaspor, “İlk yarıyı 1-0 geride kapatan takımımız ikinci yarıda oyuna dahil olan Can'ın golleriyle galibiyete uzandı. İlk golde genç Umur Kadir, ikincide ise Enes Gök pozisyonu hazırlayan isimler oldu. Baştan sona hazır bir görüntü veren mavi lacivertlilerimizin, Özgür Kazar'ın şık asistinde Niyazi ile bulduğu üçüncü gol ise yan hakemin hatalı kararıyla ofsayta takıldı. Bir çok gol pozisyonunda Uşak kalecisi Türker kalesinde devleşti. Dostça geçen mücadelede sakatlığı bulunan Önder Akdağ hariç diğer oyuncularımız şans buldular” ifadesini kullandı.

Uşakspor taraftarı ise, “Deprem bölgesine destek için yapılan karşılaşmaya gelen Kütahyasporlu futbol severler ile omuz omuza maç izledik. Yaraları birlikte saracağız” mesajını verdi.

Maça her iki takımın oyuncuları, “Başımız Sağolsun Türkiyem” pankartıyla çıkarken, maçın tüm hasılat gelirleri depremzede ailelere destek için AFAD ve Kızılay’a bağışlandı.

Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu

Editör: TE Bilişim