Uşak Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkisi olan deprem felaketinin ardından Uşak’a misafir olarak gelen depremzede vatandaşlara moral için cirit turnuvası düzenledi. Uşak’ta bulunan atlı cirit kulüpleri, Uşak Belediyesi’nin koordinasyonunda Kalfa Korusu’nda, depremzedeler için bir cirit müsabakası yaptı. Cirit müsabakalarını Uşak Vali Vekili Muammer Balcı ve protokol üyeleri de izledi. Cirit gösterilerini izlemeye gelen Uşaklı vatandaşlar, ayrıca buradaki kuru gıda toplama alanlarına, deprem bölgesine ve depremzedelere verilecek olan kuru gıda ve diğer yardım malzemelerini de getirdi. Burada toplanan un, pirinç, bulgur, tarhana ve benzeri gıda ürünleri, Uşak Belediyesi Kapalı Spor Salonundaki Sosyal Markete gönderildi ve buradan da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dağıtılacak.

Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu Uşaklı Özlem Becerek, Avrupa Şampiyonu oldu

YARENBAŞI ÖZEL MANİLERLE DEPREMZEDE VATANDAŞLAR ADINA BAĞIŞ TOPLADI

Ayrıca cirit sporcuları atlarıyla birlikte sahaya gelerek seyirciyi selamladı. Cirit Oyununun vazgeçilmez geleneğinden biri olan urgana para asılması için Yaren Başı, protokole özel attığı manilerle depremzede vatandaşlar adına bağış topladı. İsme özel atılan maniler zaman zaman izleyenleri güldürdü. Doğu Anadolu Bölgesi’nden gelen misafirler Cirit Oyununu ilk defa izleme fırsatı bulurken Uşak’a özgü Mısır odunu gösterisiyle Cirit Etkinliği başladı. Mısır odunu gösterisinin ardından kısa aralıklarla gösteri maçları yapan sporcuları seyirciler dikkatle izledi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği cirit maçlarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Hikmet Kahraman, “Ülke olarak zor günleri geride bırakıp devletimizin desteğiyle yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam ediyoruz. Biz de Uşak Belediyesi olarak birlik ve beraberliğe olan inancımızla milletimize olan bağlılığımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaşanan afetin vatandaşlarımızda bıraktığı ağır etkiyi bir nebze de olsa bu etkinlikle hafifletebilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

Öte yandan cirit müsabakaları kapsamında, kaza sonucu hayatını kaybeden cirit sporcusu Yasin Himmet Yıldız, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitler adına Kur’anı Kerim Tilaveti okundu, dualar edildi ve izleyenlere yemek ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilişim