Ekonomi

Uşak'ın Banaz ilçesinde 3000 kişi seracılıktan evine ekmek götürecek!

Uşak'ta hayata geçirilecek Banaz Sera OSB, Türkiye'deki diğer emsallerine göre daha hızlı ilerliyor ve burada üretilecek domates ve diğer tarımsal ürünler, yurtdışı ve yurtiçine satılacak.

Abone Ol

Uşak’ın Banaz ilçesinde kurulacak olan Sera OSB, Türkiye’deki emsallerine göre daha hızlı bir şekilde yatırıma dönüşecek ve bölgede 3000 kişi burada istihdam edilecek. Uşak Valisi Naci Aktaş ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selim Kandemir’in katılımıyla, Banaz’da kurulacak olan Sera OSB için ön değerlendirme toplantısı yapıldı.

BANAZ SERA OSB'DE 3000 KİŞİ EKMEK YİYECEK

Bölgede yatırım yapılması için izinler ve gerekli çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Banaz Sera OSB’nin diğer emsallerine göre daha hızlı devam ettiği aktarıldı. Bölgede Banaz’daki jeotermal su kaynakları değerlendirilecek ve burada yetişecek olan domates ve diğer tarımsal ürünler, yurtiçi ve yurtdışı piyasaya satılacak. Banaz Sera OSB tamamlandığında 3000 kişi evine buradan ekmek götürecek ve bunun yüzde 70’ini kadınlar oluşturacak. Projeyle Banaz ve çevre köy ve ilçelerdeki istihdam sorununa ciddi bir çözüm bulunacak ve bölgedeki işsizliğe çözüm için önemli bir çalışma hayata geçirilecek.

ÖZEL GÜVENLİK, LOJİSTİK VE BİR ÇOK KONUDA ÇALIŞMA OLACAK

Banaz'da kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcıların güvenle üretim yapması için elektrik dağıtımı, kullanma suyu dağıtımı, atık su yönetimi, özel güvenlik, lojistik merkezi ve eğitim merkezi gibi hizmetler sunulacak. Konuyla ilgili şu bilgiler aktarıldı; "Jeotermal Enerji Kullanımı: Enerji maliyetlerini düşürerek daha ekonomik bir üretim süreci sağlar ve çevreye zarar vermeyen bir enerji kaynağı kullanacak, yüksek Verim ve Kalite: Modern sera teknolojileri sayesinde daha yüksek verimli ve kaliteli ürünler yetiştirilecek, yıl boyu üretim yapılacak ve yerel ekonomiye katkı sağlanacak. Uşak Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’nin tarımsal üretim potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek için önemli projeler arasında yer alıyor ve jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı, modern sera teknolojileri ve sürekli üretim imkanları ile bu bölge, hem yerel hem de ulusal tarım sektörüne büyük katkılar sağlayacak".