Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor
Millet İttifakı’nın Uşak’taki uzantısı olan siyasi partilerin İl Başkanları ve teşkilatları, Uşak Çevre Gönülleri Derneğini ziyaret ederek, Murat Dağı’nda kurulmak istenen altın madeni projesine karşı yapılacak çalışmalara destek olacaklarını bildirdi.  10 Nisan’da, Kütahya’nın Örencik köyünde olacaklarını belirten Millet İttifakı’nın İl Başkanları, burada kurulmak istenen madene karşı yapılacak olan eylemde köylülerin yanında olacaklarını bildirdi.
Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin Uşak İl Başkanları, kentteki sivil toplum kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, SP Uşak İl Başkanı İbrahim Dağgezen ve DP Uşak İl Başkanı Ekrem Ceylan, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Millet İttifakı’nın bileşenlerine bağlı il başkanlarına Murat Dağı’na kurulmak istenen altın madeni hakkında, Dernek Başkanı Zafer Akyol tarafından son gelişmelere dair bilgiler verildi. Ziyarette, 10 Nisan’da Kütahya’nın Örencik köyündeki etkinlik hakkında da detaylar paylaşıldı. Zafer Akyol, “Millet İttifakının 6 il başkanı Uşak Çevre Gönüllüleri Derneğimizi ziyarete geldiler. Bizim derdimiz olan Murat Dağı ile ilgili konuştuk. Suyumuzu havamızı korumak için birlikte mücadele yapalım dedik. Örencik köyünde madene hayır dedik. 10 Nisan'da Örencik köylerinin yanında olacağımızı belirttik” dedi.

Ziyarette Murat Dağı ve doğal kaynakların korunmasıyla ilgili değerlendirme yapan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, “Murat Dağı ve doğamızın tüm dinamikleri, bizim için hayati bir öneme sahiptir ve sadece ilimizi değil, bizimle beraber Kütahya ve Eskişehir’i de beslemektedir. Bu nedenle bölge için çok büyük bir öneme sahiptir. Bizler Millet İttifakı’nın tüm bileşenleri olarak Murat Dağımızı korumak için yapılan tüm çalışmalara destek vereceğiz. İlimizde ciddi bir su sorunu var ve böyle bir ortamda Murat Dağı’na hep birlikte sahip çıkmalıyız. Murat Dağı siyaset üstü bir konudur ve bu konuda tüm siyasi partiler ortak bir dil ve anlayışla hareket etmelidir. Murat Dağı’nın yok olması, ilimizdeki tarımın ve hayvancılığın yok olmasıdır. Murat Dağı ve diğer doğal değerlerimiz elden giderse, hiçbirimizin ne suyu, ne tadı ne de tuzu kalır” diye konuştu. Öte yandan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği üyelerinin 10 Nisan’da yapılacak olan programa katılacakları belirtildi. 
Editör: TE Bilişim