Uşak’ın Aktaş Köyü’ne yakın olan bir bölgede ağaçlık sahadaki bazı ağaçların kesilmesine kentteki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Ağaçların neden kesildiğini soran bazı vatandaşlar, bunun para için yapıldığını öne sürdü. Söz konusu iddia daha önce İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığı görevini yapan Hakan Savaş tarafından ortaya atıldı. Savaş, ağaçların neden kesildiğini ve bunun para için yapılıp yapılmadığını sordu.

Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu Uşak Fen Lisesi öğrencileri şehit yakınları ve gazilerle buluştu

Bu iddia üzerine görüştüğümüz uzman kişiler, söz konusu kesimin ormanlık alanlar için hazırlanan ve “Amenajman Planı” olarak adlandırılan çalışma kapsamında olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili bilgi veren bir Orman Yüksek Mühendisi, söz konusu bölgede ve diğer alanlarda gençleştirme ve seyreltme çalışmalarının hazırlanan plana göre yapıldığını belitti. Aynı kaynak, “Ormanlarda ağaç kesilmez diye bir kaide yok. Şunu belirtelim bu bölgenin planını yakından takip ettik ve burada her hangi bir maden sahası açmak için kesim yapılmıyor. Kesimin sebebi hazırlanan amenajman planına uygun hareket etmek. Ağaçların bir kısmı düzenli olarak kesilir ve diğer ağaçların büyümesi sağlanır. Bunu da belli bir plan dahilinde yaparsınız” dedi.

Ağaçların ekonomik değer için kesildiği iddiasına yanıt veren aynı kaynak, “Buradan devletin çok bir kazancı yok. Fakat kesilen ağaçlar ne yapılacak? Orada öyle bekleyecek mi? Elbette bunlar belli bir maddi kazanca dönüşecek. Ama bu paralar öyle çok ciddi afaki paralar olarak görülmesin. İlerleyen yıllarda da burada kesim olabilir ve iktidar partisi değişse de bu devam eder. Çünkü hazırlanan plan siyaseten değil, ormandaki ağaçların durumuna göre belirleniyor” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim