Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, “Cumhuriyet Dönemi Gazete Sergisi” açıldı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki fuaye alanında, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekili Zeynep Ceylaner’in katılımıyla açılışı yapılan sergi, önümüzdeki hafta başına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Sergide 60 gazete manşetinin sergilendiğini belirten ve sergideki eserleri kendi koleksiyonundan derleyen Uşak Belediyesi’nin kısa bir süre önce Atakule’de oluşturduğu Uşak Diorama 1922 Milli Mücadelesi Müzesi Sorumlusu Ömer Aşçı, 1928 harf inkılabından 1950’ye kadar gazetelerdeki Cumhuriyet Bayramı manşetlerini baz aldıklarını ifade etti.

Serginin vatandaştan ilgi gördüğünü ve buradaki eserlerin 12 yıllık bir birikim sonucu toplandığını belirten ve aynı zamanda Eski Uşak Araştırmaları Derneği Başkanı olan Ömer Aşçı, “1928 dil devrimiyle başlayan ve 1950’ye kadar devam eden süreçte Cumhuriyet Bayramlarının Gazete manşetlerine yansıması sergisini açtık. Burada 60 eser var. Bunlar benim kendi arşivimden ve yaklaşık 12 yıldır bir arşiv çalışması yapıyorum ve bunu yaparken arşivimizden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı teması üzerine bir kolaj oluşturduk. 10 yıllık birikimin ürünü. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bu çalışmayı yaptık. Bu sergi önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında devam ediyor. Serginin açılmasında katkı sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.


Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekili Zeynep Ceylaner de, “Burada güzel bir sergimiz oluştu ve tüm vatandaşlarımızı sergimizi ziyaret etmeye bekliyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nın  bizler için yeri ve önemi çok büyüktür ve bu nedenle böylesine anlamlı bir çalışmayı ortaya koyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz son dönemlerde güzel işlere imza atıyorlar. Önümüzdeki kış döneminde de Atatürk Kültür Merkezimizde dolu dolu kültürel ve sanatsal programlarımız olacak. Cumhuriyet Bayramı sürecinde de bir dizi etkinliğe imza atacağız” diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı seçilen Yalım'in ilk icraatı halkla iftar açmak oldu Uşak Belediye Başkanı seçilen Yalım'in ilk icraatı halkla iftar açmak oldu

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı ve Vekili Zeynep Ceylaner, sergi hakkında Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ethem Sevil ve sergiyi açan Ömer Aşçı’dan bilgi aldı ve sergiyi inceledi.

Editör: TE Bilişim