Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı

1933 Cumhuriyet kutlamalarında Uşak’ın ilk fotoğrafçısı Hüsnü Kazım Özler tarafından çekilen “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafının çekildiği fotoğraf makinesi ve fotoğraf tab baskı makinesi varisleri Hüsnü Kazım Özler ve Mustafa Özler tarafından Kent Tarihi Müzesine bağışlandı. Fotoğrafı çeken merhum Hüsnü Kazım Özler’in torunu gazeteci Hüsnü Kazım Özler ve oğlu Mustafa Özler tarafından bağışlanan makine için Uşak Kent Tarihi Müzesinde teslim töreni düzenlendi.

 Fotoğrafı çeken Rahmetli Hüsnü Kazım Özler’in torunu gazeteci Hüsnü Kazım Özler teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlimizin tarihi açısında çok önemli bir fotoğraf “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafı tüm Türkiye tarafından sahip çıkılmış durumda. Bizde bu fotoğrafın daha genç kuşaklara örnek olması açısından Belediyemize ait Kent tarihi müzesine daha önce bağışlamıştık. Şimdi ise bu fotoğrafı basan baskı makinesi ve o dönemde kullanılan fotoğraf makinesini müzemize bağışladık. Bizim tek isteğimiz dedemizin ismine sahip çıkılması. Belediyemiz ve Valiliğimiz dedemizin ismini bir sokak veya parka isminin verilmesini rica ediyoruz”. Öte yandan programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilişim