Adil Özdemir: Çanakkale, emsali olmayan kahramanlık destanıdır Adil Özdemir: Çanakkale, emsali olmayan kahramanlık destanıdır

Uşak’ta köy statüsünden mahalleye çevrilen İkisaray’da, geçtiğimiz günlerde evleri yanan Fethi Çakın ve eşi Ziynet Çakın, kamu kurum ve kuruluşlarından hiçbir şekilde destek göremediklerini ve kış günü mağdur olduklarını ifade etti. Mağduriyetlerinin geçmesi için yetkililerden destek isteyen Çakın çifti, AFAD, belediye ve diğer kurumlara başvurduklarını ve hiçbir yerden kesin bir dönüş olmadığını belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fethi Çakın, “Evimiz kış günü yandı ve mağdur olduk. Sosyal Yardımlaşmaya, Kızılay, AFAD ve belediyeye başvurduk ve gelip bize evin tamamen yıkılmaması nedeniyle bir rapor yazdılar. Evin kullanılamaz halde olduğunu söyledik ve burayı kontrole gelen şahısla görüştük. Direklerin yıkılması lazım ve 2 katın kullanılmadığını ve eşyalarımızın harap olduğunu söyledim. Kışın yağmur var, hava soğuk ve duramıyoruz” dedi.

“Hiçbir yerden fayda olmadı, AFAD, diğer kurumlar ve belediye başkanıyla görüşmek istedim ama bir türlü görüşemedim” diyen Ziynet Çakın, şöyle konuştu: “100 bin TL masraf var ve sadece çatıya giden masraf. Evimiz tamamen gitti ve her taraf yandı ve üçüncü katta durulmaz halde. Her şeyimiz harap oldu ve çoluk çocuk hepimiz hastayız. Çaremiz yok ve yardım bekliyoruz. Biz seçim yapıyorsak, oyumuzu kullanıyorsak ve o devlet büyüklerimize görevimizi yapıyorsak, onların da bizi görmesi lazım. Ben derdimi kime diyeceğim. Hadi oyumu kullanmıyorum ve vergimi vermiyorsam tamam. Ama ben görevimi yapıyorum ve onlardan da destek istiyorum. Gelinim hamile ve 1 küçük çocuğu var onu annesine bıraktık. Başka yok şikayet etmiyorum ama yardım istiyorum”.

Editör: TE Bilişim