Örencik Termal neden harabe gibi, neden çivi çakılamıyor? Örencik Termal neden harabe gibi, neden çivi çakılamıyor?

Son dönemlerde bazı yatırımların temellerini atan Uşak Belediyesi son olarak Şekerevleri Sağlık Ocağı Eğitim ve Yaşam Merkezi’nin de temelini attı. Fevzi Çakmak ve Atatürk Mahallelerine hizmet verecek olan ve yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik kapalı alana kurulacak olan merkezde, eğitim, sağlık ve 112 acil hizmetleri sunulacak. Ayrıca muhtarlık birimlerinin kullanması için de 100 kişilik konferans salonu ve 200 metrekarelik çok amaçlı bir salon ve meslek edindirme kursları için de bölümler oluşturulacak. Merkezde ayrıca kadınlara yönelik bir alan ve e-spor için çalışma ve yarışma yerleri de bulunacak.


Tesisin temel atma töreni geçtiğimiz gün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın katılımıyla yapıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Çakın, tesisin kentteki yeni yatırımlardan biri olduğunu ve bölgeye büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Başkan Çakın, “Bildiğiniz gibi Atatürk Mahallemizde vatandaşlarımıza hizmet eden bir sağlık ocağımız var. Ancak burası bölgenin yükünü kaldırmakta zorlanıyordu. Bizler de içerisinde 112’nin de bulanacağı, çok daha ferah, geniş ve rahat koşullarda hizmet verecek bir sağlık ocağı ile bölgedeki tüm vatandaşlarımızın faydalanabileceği bir eğitim yaşam merkezinin çalışmalarını başlatmıştık. Şimdiyse, muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, il başkanımızla ve projede bizlere destek olan Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminden arkadaşlarımızla birlikte Şekerevleri Sağlık Ocağı Eğitim ve Yaşam Merkezi’mizin temelini attık. Burası tamamlandığında özellikle de kadınlarımızın ve gençlerimizin; spor, eğitim ve kültür faaliyetlerini yürütebilecekleri bir alan olacak” dedi.

CUMARTESİ PAZARI’NIN ÜSTÜ KAPANACAK
Şekerevleri bölgesinde bulunan Cumartesi Pazarı’nın da üstünü kapatmak için çalışmaların başlatıldığına, değinen Çakın, esnaf ve vatandaşlar için daha uygun koşullar oluşturulduğunu belirterek, “Yakın bir zamanda Şekerevleri Pazaryerinin kapatılması için de çalışmalar tamamlanacak. Burada ilk kazmayı geçtiğimiz gün vurduk ve hızlı bir şekilde yapılaşma devam ediyor. biz Belediye olarak Uşak’ın her köşesine hizmet götürmek için vatandaşlarımıza bir söz vermiştik. Seçim döneminde, mahallelerimizin ortak ihtiyaçlarını dikkate alacağımızı ve bu bölgenin şehrin önemli noktalarından bir tanesi olduğunu, buranın bir cazibe merkezine dönüşeceğini taahhüt ettik. Bu projelerden ilkini Atatürk Mahallesi’nde Alper Günbayram okulumuzun hemen önünde yarı olimpik yüzme havuzuyla başlatmıştık. Yakın zamanda İnşallah buranın da yapımını tamamlayıp halkımızın, özellikle de gençlerimizin hizmetine açmış olacağız. Yine havuzumuzun bulunduğu alanda bir spor kompleksi de inşa ediyoruz. Kapalı halı sahamızdan tenis kortuna, basketboldan voleybol sahasına kadar birçok alanda hizmet verecek olan, kompleks içerisinde kafeterya da bulunacak. Projemiz hızla devam ediyor” dedi. Düzenlenen temel atma törenine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra; AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Fevzi Çakmak ve Atatürk Mahallelerinin muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

UŞAK BELEDİYESİ’NİN SON DÖNEMLERDE TEMELİNİ ATTIĞI ÇALIŞMALAR
Uşak Belediyesi daha önce de bir dizi yatırımın temelini attı. Bu kapsamda olimpik yüzme havuzu, engelsiz yaşam merkezi, mesire alanı ve cadde yenileme projesine başlayan Uşak Belediyesi, son olarak Şekerevleri’ndeki sağlık ve eğitim merkezinin temelini attı. Ayrıca Muhrremşah Çok Amaçlı Spor Salonu, eski belediye binasının arastaya dönüşmesi ve Gençlik Parkıyla ilgili çalışmalar da start aldı.

EDİTÖRÜN NOTU: KAPAKTAKİ FOTOĞRAF TEMSİLİ-ARŞİV FOTOĞRAFTIR

Editör: TE Bilişim