Aşevinin inşa edilmesi için her 500 TL bağışlayana Uşak’ın 100. Yılı Kitabını hediye edeceklerini belirten Hikmet Kahraman, yeni Aşevi binasının kent için büyük bir yarar sağlayacağını ve bunun eşsiz bir eserle taçlanacağını ifade eden Kahraman, “Hayırseverlerimizin büyük destekleri oldu ve binamızın inşaatı büyük ölçüde ilerliyor. Uşak Belediyesi olarak Aşevimizin bir an önce tamamlanması ve eksiklerin giderilmesi için yeni bir kampanya başlattık. İlimizin kurtuluşu için önemli bir külliyatı hazırlamıştık ve 100. Yıl Kitabı adını verdiğimiz bu eşsiz eseri, her 500 TL bağışlayana hediye edeceğiz. Bu bağışlarla ve desteklerle yeni Aşevimiz inşa edilecek. Destek veren tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kahraman, 1993’te dernek olarak kurulan ve 1996’da vakıf olarak hizmete devam eden Uşşak Aşevi’nin bulunduğu binanın fiziki koşulları yetersiz olduğu için çalışmanın başladığını ve bu seviyeye geldiğini ifade etti. Uşak Belediyesinin Uşak Aşevi Yaptırma Derneği’ni kurduğunu belirten Kahraman, her geçen gün büyüyen Uşak’ta yaklaşık 30 yıldır aynı binada hizmetlerini sürdüren ve koşullar ne kadar zor olsa da dayanışma kültürünü en iyi şekilde yansıtmaya çalışan aşevi yenilenmek için hayırseverlerin desteklerini almaya devam ettiklerini ve bu noktada tüm yardımseverlere iş düştüğünü dile getirdi.  

“Şu anda hizmetimizi yaklaşık olarak 600 metrekare kapalı alanı ve ön bahçesinde yaklaşık 500 metrekare açık alanı bulunan bir yerde vermeye gayret ediyor” diyen Kahraman, şöyle devam etti: “Bu bağlamda aşevinin bulunduğu bölgedeki binanın ekonomik ömrünü tamamladığını gördük ve sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde yeni binamızın inşaatını başlattık. Toplumumuzun en çok ihtiyaç sahibi olan insanlarına verdiğimiz bu hizmeti, onların çok daha kaliteli ve çok daha nezih ortamlarda almayı hak ettiklerini düşünen bir anlayışa sahibiz. İnşallah el birliğiyle yeni aşevimizi yaptığımızda çok daha güzel bir hizmeti sunmak istiyoruz. Yaklaşık 4 bin 500 metrekare toplam inşaat alanından oluşan, 1500 metrekarelik üç katlı bir bina yükseliyor. Burada kapalı ve açık otopark, sevgi mağazası, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kısa süreli kalabileceği otel konforunda misafirhanesi bulunan bir yapı olacak. Çok önemli şeylerden bir tanesi, aynı anda 20 tane kurbanın kesilebileceği, kurban bayramında da vatandaşlarımızın hizmetine sunabileceğimiz son sistem bir kurban kesim merkezi olacak. Sistemli soğuk hava depolarının da bulunacağı güzel proje ortaya çıkarttık. Bununla ilgili Belediyemizin, Uşaklı hayırsever vatandaşlarımızın, aşevi vakfımızın katkılarıyla hep beraber inşa edeceğimiz bir proje olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlılık göstereceğini ve Uşak’a yakışır bir aşevi kazandıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi! Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi!


UŞAK BELEDİYESİ 100. YIL KİTABI

Uşak Belediyesi 100. Yıl Kitabı hakkında şu bilgiler verildi: "100. Yıl Kitabını büyük bir özenle hazırladık. 8 bölüm belirlemiştik. Birinci bölümde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin Uşak'ın kurtuluşu üzerine takrizleri, Sayın Valimiz Turan Ergün'ün sunuşları ve Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Çakın'ın önsözü, Uşak Milletvekillerimiz Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Özkan Yalım ile Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş'ın yazılarıyla takriz bölümü nihayet buldu. İkinci bölüm olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy'un takdim yazısıyla Uşak'ta kültür ve turizm bölümünü ele aldık. Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın takdimiyle Uşak ve tarih bölümünü ele aldık. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank'ın takdimiyle Uşak ve sanayi bölümünü ele aldık. Milli Eğitim Bakanımız sayın Mahmut Özer'in takdimiyle Uşak ve eğitim, Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun takdimiyle gençlik, spor ve Uşak bölümlerini hazırladık. En nihayetinde 63 yazıya ulaşmıştık. Burada dedik ki, 63 bilimsel, akademik yazıya ulaşmışken, Uşak'ımızın plakası 64'e bunu tamamlayalım. Meşhur, Uşak'ımızla özdeşleşen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafını anlatan bir yazı ile çalışmayı tamamladık." dedi. 

Editör: TE Bilişim