Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?

Uşak Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla şehir genelinde bir dizi etkinlik düzenledi. İsmet Paşa Caddesi’nde gerçekleşen kortej ve 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki perlatör tanıtımı ile başlayan etkinlikler, il genelindeki çok sayıda temsilci ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile düzenlenen Su Çalıştayı ile sona erdi.

Dünya genelinde 22 Mart olarak kabul edilen Dünya Su Günü, Uşak’ta gerçekleştirilen görkemli etkinliklerle kutlandı. Uşak Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde önce, şehrin merkezinde yer alan İsmet Paşa Caddesi boyunca bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yapılan korteje, Uşak Belediye Başkan Yardımcılarından Durmuş Akkaya, Zeynep Ceylaner, Meral Gülmez Saçar, Hikmet Kahraman ve Mehmet Kurnaz’ın yanı sıra; TEMA ve Çevre Gönüllüleri Derneği Üyeleri ile çok sayıda ilkokul öğrencisi ve öğretmen katıldı.

Dövizler Eşliğinde Yürüdüler
Üzerlerinde; ‘Su temizliğin temelidir. Suyu kirletmek, hayatı kirletmektir. Susuz bir hayat düşünülemez’ gibi mesajların yer aldığı pankartlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yer alan etkinlik alanına gelen kalabalık, burada suyun tasarruflu kullanılmasını sağlayan perlatör cihazını da uygulamalı olarak deneyimleme fırsatını buldu. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Akkaya, burada yaptığı konuşmada; suyun önemli bir hazine olduğuna vurgu yaparak; “Dünyamızda var olan su kaynakları, sadece biz insanlar için değil; Dünya üzerinde nefes alan tüm canlılar için en önemli yaşam kaynağıdır. Bu kaynağın verimli bir şekilde kullanılması ve yönetilmesi ise; insanlığın üzerine düşen en önemli görevlerden birisidir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda yürüyüşe katılan vatandaşlara, su tasarrufu sağlayan perlatör cihazları ücretsiz olarak teslim edilirken, yürüyüşte yer alan çocuklara ise Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Efecan Su Kahramanı’ adlı okuma kitabı da hediye edildi. 

Suyun tasarruflu kullanımına yönelik çalışmaların ön planda olduğu ve bu konuda uzman görüşlerine yer verilen Su Çalıştayı ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleşti. Halka açık olarak düzenlenen çalıştaya ise Vali Yardımcısı ve Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Uşak Belediye Başkan Yardımcılarından Durmuş Akkaya, Zeynep Ceylaner, Meral Gülmez Saçar ve Mehmet Kurnaz’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Temsilcileri, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Şube Müdürlüğü Temsilcileri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Temsilcileri, İl Özel İdaresi Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcileri katıldı.

“Su Hayattır”
Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı, burada yaptığı konuşmada suyun oluşumunda yanıcı ve yakıcı iki maddenin bir araya geldiğini anlatarak; “Tüm hücreler suya ihtiyaç duyar. Bizler de suya ihtiyaç duyan sayısız canlıdan bir tanesiyiz. Su olmasa, beslenmemiz bile imkansız hale gelir. Su hayattır” diye konuştu.

“Suyu Korumalı ve Tasarruflu Kullanmalıyız”
Prof. Dr.Çakmakçı, insan vücudunun susuz kalması durumunda çeşitli hastalıklar yaşayacağını belirterek, “Dünya üzerindeki her canlı için hayati önem taşıyan suyumuzu korumalı ve onu tasarruflu kullanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Çalıştay, Uşak genelindeki su havzalarının korunması ve su tasarrufuna yönelik fikir alış-verişlerinin yapılması ile sona erdi. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Akkaya, Prof. Dr. Çakmakçı’ya konuşmalarından dolayı teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.

Ayrıca konu hakkında farkındalık oluşturması için, öğrencilere yönelik düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri; Belediye Başkan Yardımcıları t

Editör: TE Bilişim