Uşak Belediyesi, Üsküdar Belediyesi’nin ardından Türkiye’nin ikinci ‘Diyabet Yaşam Merkezi’ni açtı. Bugün açılışı yapılan merkezde, diyabet hastalarına yönelik ölçümler, rutin kontroller, diyetisyen ve psikolog hizmetleri verilecek.
Atatürk Kültür Merkezi’nde faaliyet gösterecek olan Diyabet Yaşam Merkezi’nin açılışı nedeniyle Uşak Belediyesi tarafından, 18 yaşın altındaki yaklaşık 200 diyabet hastası çocuğa, diyabet ölçümü için iğnesiz ve acısız kan alma cihazı dağıttı. Piyasada yaklaşık 600 TL gibi bir fiyattan temin edilebilen cihazı, 18 yaşın altındaki çocuk diyabet hastalarına ücretsiz olarak temin eden Uşak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak Diyabetliler Derneği’nin verileri ışığında bir alan çalışması yaptı.


Kan alımı sırasında çocukların acı çekmemesi için söz konusu çalışmanın yapıldığı ve cihazın dağıtımının bu nedenle 18 yaş altıyla sınırlandırıldığı kaydedildi. Kentte yaklaşık olarak 5 bine yakın diyabet hastasının da söz konusu merkezden hizmet alabileceği ifade edildi.
Diyabetle Yaşam Merkezi’nde vücut, yağ, kas ve sıvı analizi yaparak her danışana özel programlar hazırlayacak. Gerekli yönlendirmelerin de yapılacağı merkezde; 1 uzman psikolog, 1 sertifikalı danışman ve 2 diyetisyenin yanı sıra; farklı branşlarda eğitimli 8 spor hocası görev alacak.  Tüm bunların yanı sıra; glokom iğnesi kullanımı, diyabet teknolojileri ile ilgili bilgi paylaşımı, raporlu danışanların kanuni hakları konusunda bilgilendirme, şeker ölçümü ve genel tarama gibi hizmetler; diyabet ile mücadele eden vatandaşların hizmetine sunulacak.

Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor

    UŞAK HALK EKMEK SİYEZ EKMEĞİNİ DİYABETLİLERE MALİYETİNE TEMİN EDECEK
Ayrıca Uşak Halk Ekmek Fabrikası da, diyabet hastalarının tüketebildiği ve piyasada 8 ila 10 TL arasında temin edilen siyez ekmeğini, açılış nedeniyle ücretsiz olarak dağıttı. İlerleyen günlerde de haftanın 2 ila 3 günü siyez ekmeğinin halk ekmekte üretileceği ve maliyete göre bir fiyatla satılacağı kaydedildi. Halk ekmekte üretilen 1 siyez ekmeğinin yaklaşık olarak 4 TL gibi bir fiyattan ve Diyabet Yaşam Merkezi aracılığıyla satılacağı kaydedildi.


TÜRKİYE’DE İKİNCİ VE EGE’DE İLK MERKEZ
Diyabet Yaşam Merkezi, Türkiye’de Üsküdar Belediyesi’nin ardından ikinci ve Ege’de ilk olma özelliği taşıyor. Bugün açılışı yapılan Diyabetle Yaşam Merkezi’nde bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Artık, Sağlık Bakanlığımız tarafından desteklenen Karbonhidrat Sayımı Tekniği konusunda diyabetli vatandaşlarımıza her türlü bilgilendirme ve eğitim bu merkezde verilecek. Diyabetli çocuklarımız ve ailelerimiz de tüm bireyler gibi beslenebilecek. Ben Diyabetle Yaşam Merkezimizin toplum sağlığına ve vatandaşlarımıza vereceği hizmetlerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Öte yandan Uşak Diyabetliler Derneği Başkanı Sercan Bozer tarafından Başkan Çakın’a teşekkür plaketi verildi. Bozer, kentte bulunan 5 bin civarındaki diyabetli vatandaşın yararlanacağı merkezin açılışından duydukları memnuniyeti ifade etti. Kurdele kesiminin ardından diyabetli çocukların şeker ölçümlerini daha konforlu şekilde yapmalarını sağlayacak şeker ölçüm cihazının dağıtımı yapıldı.  Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun da Uşak’ta yapılan çalışmadan dolayı Uşak Belediyesi’ne teşekkür etti. Hatun, “

Editör: TE Bilişim