Uşak Doğalgaz Dağıtım Şirketi, dondurucu soğuklar nedeniyle kombi zehirlemesine karşı vatandaşı uyardı. Konuyla ilgili vatandaşa bir bilgi mesajı geçen UDAŞ, şu uyarıyı yaptı: "Sayin Abonemiz; Yakici cihaz baca cikislarinin buzlanmasi sonucunda, tikanma kaynakli baca gazi zehirlenmeleri yasanabilmektedir. Can ve mal güvenliginiz icin baca cikislarinin kontrol edilerek, donma durumunda yetkili servislerle irtibata gecilmesini önemle rica ederiz."

Öte yandan uzmanlar, bu tip durumlarla ilgili şu bilgileri verdi:

Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir

Kombinin gaz vanası ve elektrik sigortası kapalıysa, suyun donma seviyesindeki havalarda kombinizde donar. Açık balkonda kombi olması durumunda kombinizi koruma altına almalısınız. Kombi dolabı ve izolasyonunu yaptırarak kombinizi korumuş olursunuz. Kombi dolabı yapılırken, kombinin atık doğalgazı atmasını sağlayan bacanın kapatılmamasına özen gösterilmelidir. Ayrıca kombi altında bulunan kombi boruları açıkta bırakılmamalıdır. Kombinin donmalar karşı koruma sistemi olması, kombi altındaki boruların donmasını engellemez. Kombi borularının izolasyon malzemeleri ile koruma altına alınması, kombi borularını donmaya karşı koruyacaktır. Açık balkonda kombi olmasının bir diğer riski de kombi bacasında oluşan buz sarkıtlarıdır. Doğalgaz yanarken yoğuşmadan kaynaklı yoğun miktarda su buharı açığa çıkarır. Açığa çıkan su buharı soğuk bir cisme değdiği zaman suya dönüşür. Bu su, soğuk havalarda kombi bacalarında buz sarkıtları oluşturabilir. Buz sarkıtları, kombi bacasını yerinden çıkabilir veya kombi bacasının tıkanmasına sebep olabilir. Bu sarkıtlarının temizlenmesi gerekir. Ayrıca kombi bacaları için paslanmaz çelikten yapılmış, yoğuşmayı engelleyen bacalar yapılmalıdır.

Editör: TE Bilişim