S.S. HAYKOP Uşak Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Özdemir, yaşanan onca ekonomik sıkıntıya rağmen israfın devam ettiğini ve bunun bireysel bilinçlenme ile mümkün olacağını ifade etti. Özdemir, “Çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Su kaynaklarımız giderek kurudu ve bunun sonunda tarım bitme noktasına geldi diyebiliriz. İlimizdeki tarımın bitmesi hayvancılığın da sekteye uğraması demektir” dedi.

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

Uşak’ın süt ihtiyacını karşılayan bir kooperatif olduklarını ve ana faaliyet alanlarının gıda olması nedeniyle israfla da mücadele ettiklerini belirten Himmet Özdemir, gıda ve su kaynaklarının hızla tükendiğini, Uşak’ın ve Türkiye’nin su fakiri olduğunu belirtti. Son dönemlerde yaşanan kuraklığın hem tarımı, hem de tarımsal ürünlerle beslenen hayvancılığı olumsuz etkilediğini belirten Özdemir, “Çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Su kaynaklarımız giderek kurudu ve bunun sonunda tarım bitme noktasına geldi diyebiliriz. İlimizdeki tarımın bitmesi hayvancılığın da sekteye uğraması demektir. Bunun önüne geçmek için suyumuzu, yediğimiz besinleri, içtiğimiz sütü, soframızdaki ekmeği ve doğayı israf etmememiz lazım. Fakat hala israf kültürü tam olarak bitmemiş görünüyor” dedi.

Editör: TE Bilişim