VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ....

Akarsu kenarında bazlama ve tavuk ciğeri

#bazlama #ciğer

Bu haftaki adresimiz, Uşak’ın suyuyla meşhur olan Belkaya köyü oldu. Son dönemlerde yoğun olarak görülen yağmur nedeniyle dere daha akışkan görünüyor. Yaz dönemindeki kuruluktan pek eser kalmamış. Ayrıca daha önce kuruyan su çeşmeleri de akar vaziyette. Eşsiz doğası ve temiz havası (biraz fazla kalınca çarpıyor) Belkaya’ya ayrı bir değer katıyor.

Bu eşsiz doğada, basit bir menü seçtim. Pazardan satın aldığım tavuk ciğerini (az aldığım için biraz da marketten ilave yaptım), soğan, yeşil ve kapya biberle pişirdim.

Ayrıca doğada daha önce hiç yapmadığım bazlamayı, pişirmeye çalıştım. Tabii havanın soğuk olması nedeniyle hamur biraz geç mayalandı.

Su, kuru maya, tuz, şeker ve unun karışımıyla yaptığım hamuru, yaklaşık 1 saat dinlendirdim ve daha sonra kıt imkanlarla şekil vererek, ciğeri pişirdim saç tavada pişirdim.

Bir de üstüne kalan közde Türk kahvesi güzel oldu. Yediğimiz içtiğimiz yanı sıra, güzel olan akarsuyun sesiydi.

BELKAYA SU FABRİKASI

Uşak'ta önümüzdeki günlerde yağmurlu hava etkili olacak! Bazı illere sarı kodlu uyarı verildi Uşak'ta önümüzdeki günlerde yağmurlu hava etkili olacak! Bazı illere sarı kodlu uyarı verildi

Uşak’ın meşhur suyu Belkaya, bir dönem kentin şişelenen suyunu temin ettiği en önemli noktaydı. Hala Köy içindeki camiden içimi ayrı bir güzel olan Belkaya suyu, bidon bidon doldurulur. Hafta sonu burada kuyruklar olur. Tabii ben çekim için daha elverişli olsun diye eski su fabrikasının karşısındaki çeşmeden suyumu aldım. Fakat fabrikanın metruk bir binaya dönüşmesi de beni ayrıca üzdü. Umarım Belkaya su fabrikası, değerlendirilebilir hale getirilir.

İYİ SEYİRLER…

ALİ (KENAN) ARASLI

Editör: TE Bilişim