İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Uşak’ta, son dönemlerde adına baraj yapılacağına dair haberler çıkan Diken Dere mevkiinde, güzel bir gün geçirdik. Diken Dere’de ev yapımı makarna yaptım. Diken Dere, Uşak’ta çok fazla göz önünde olmayan doğal alanlardan biri diyebiliriz. Burası Eynihan, Selviler ve Selvioğlu’na çok yakın.

Çınar ağaçlarının yer yer bulunduğu Diken Dere’nin yapısı, burada yıllarca önce suyun daha yoğun ve kuvvetli aktığı gözler önüne seriyor. Kuraklıkla birlikte suyunun azaldığını, derenin içindeki taş ve toprak çıkıntılarından daha net anlayabiliyoruz. Derenin kenarında “sel getiren” adı verilen odun parçaları mevcut.

Sazlık şeklindeki bitki örtüsünün kapladığı dere yatağının yer yer geniş oluşu, bu alandaki suyun yıllar geçtikçe azaldığına işaret ediyor. Çevredeki yeşil meraları ve meşhur patlıcan tarlaları, Diken Dere’nin beslediği alanlar olarak göze çarpıyor. Yazın kuruduğu ifade edilen dereyi, Murat Dağı’ndan gelen su kaynaklarının beslediği de ifade ediliyor.

Diken Dere’nin minik bir şelalesi de mevcut. Dereden akan şelaleyi bir süre izleyince, günün tüm yorgunluğu geçiyor.
 

DİKEN DERE'DE EL AÇMASI MAKARNA YAPTIM

Ayrıca Diken Dere'de ev yapımı makarna yaptım. Un, yumurta ve tuz üçlemesiyle yapılan makarna hamurunu ev ortamına göre daha zor açtım.
Akarsuyun kenarında, doğal ortama zarar vermeyecek ve daha önce de kullanılan ve ocak gibi kullanılan bir kayanın altında ateşi yaktım. Daha sonra burada makarnanın harcını hazırlamaya başladım. Tavuk göğsü, biber, soğan, domates kurusu, zeytinyağı, tuz ve tatlı toz biberle lezzetli bir makarna harcı hazırladım.

Dinlenen ve açılmaya hazır olan hamuru açmaya başladım ve hamuru açarken kaygan olan zeytin ağacından yapılmış tahtanın beni zorladığını da fark ettim.
Makarnayı daha sonra 5 dakika kadar haşlayıp, az önce hazırladığım tavuklu harcın içine ekledim. Köz ateşinde ve döküm tavada tekrar pişen makarnalı tavuğa son olarak tereyağını ilave edip, aroma vermesini sağladım.
Şartlar biraz kötüydü ama ortaya lezzetli bir yemek çıktı. Bir önceki videoda istediğim kıvamı veremediğim Türk kahvesi, bu sefer istediğim gibi oldu. Közde ağır ağır ve lezzetini katlayarak pişti…


ALİ KENAN ARASLI
#makarna #food #macaroni #chicken # italianpasta

Uşak'ta heyecanı sevenler için ikinci zepline parkuru kuruldu Uşak'ta heyecanı sevenler için ikinci zepline parkuru kuruldu
Editör: TE Bilişim