Uşak’ın Merkez Mende köyünde faaliyet gösteren bir hayvan çiftliğinden boşalan hayvan dışkısının yer aldığı atıklar, bölgedeki dereye boşaltıldı ve oradan da hayvanların içme suyu olarak kullandığı gölete karışı.

Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı

Ege’de Yenigün Gazetesi’nden Bayram Ali Keleş’in haberine göre daha önce benzer durumların tekrarlandığını belirten Mende köyü sakinleri, bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Köy sakinleri, benzer durumun daha önce de yaşandığını ve bunun çevre, insan ve hayvan sağlığı için olumsuz durumlara yol açabileceğini kaydetti.

Yetkilileri göreve çağıran Mende köyü sakinleri, “Hayvancılık yapılsın ama usulüne uygun yapılsın. Bu şekilde olmaz. Suların kirletilmesi doğru değil. Suların kirlenmesi, hayvanların su içmemesi demek, çevrede hastalık yayılması demek ve çevrenin kirlenmesi demek. Her kim ne üretiyorsa, çevreye saygılı ve zarar vermeyecek bir şekilde üretmeli” ifadesini kullandı. Köy sakinleri, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini de  bu konuda göreve davet etti. 

Editör: TE Bilişim