30 Ağustos Zafer Bayramı için mesaj veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, açıklamalarda bulundu. Mesajında Türk Milleti’nin vatanına bağlılığına işaret eden Başkan Çakın, “Bundan tam yüz yıl önce; kirli hesaplar yapan ve mukaddes toprağımıza göz diken işgalci askerler Türk Ordumuzun ve halkımızın güçlü duruşu ile büyük bir mağlubiyete uğratılmıştır.30 Ağustos itibariyle adım adım ülkemizden, 1 Eylül’de ise kadim şehrimiz Uşak’tan kovulmuştur. Bu zafer teknolojinin, kalabalık oluşun veya başka fiziki etkenlerin sonucu değil, iman ve inanç dolu yüreklerin, vatana canı pahasına bağlılığın neticesidir.” dedi.

Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?

UŞAK SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN BİR ŞEHİR OLMUŞTUR

Yunan Başkomutanı General Trikupis’in bu topraklarda esir alındığına dikkat çeken Çakın, Milli Mücadele’de birçok önemli adımın Uşak’ta atıldığını ve savaşın seyrini değiştiren başarılar yakalandığını hatırlattı.

Başkan Çakın, “Düşmana yolunu saptıran ve ordumuza zaman kazandıran Çeçeli Kara Murat gibi; ‘Bayraksız okul olmaz’ diyerek Yunan askerine Türk Bayrağını indirtmeyen Hüseyin Remzi Efendi gibi nice değerler, bu şehrin bağrından çıkmıştır. Yunan Orduları Başkomutanı, General Trikupis Uşak’ta esir alınmış ve Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna yine burada çıkartılmıştır. İşgal karşıtı birçok oluşumun hayata geçirildiği Uşak, ayrıca 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin güvenliği için de hücum taburunu kuran ildir. Savaşın kaderini değiştiren İstiklal Harbi’nin ilk muharip hava birliği; Kartal Hava Müfrezesi ile yine bu topraklarda kurulmuştur. İlk uçuşunu Binbaşı Fazıl Bey öncülüğünde hepimizin bildiği Vecihi Hürkuş ile gerçekleştiren müfreze; çok sayıda başarılı operasyona imzasını atmıştır. Allah bu mücadelede tüm varlığıyla yer alan, sevdiklerini geride bırakarak vatanına sahip çıkan tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun.” dedi.

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇAKIN MESAJINI ŞÖYLE TAMAMLADI:

“100 yıl önce Hürriyetini canı pahasına koruyan, kutsal değerlerini her şeyin üzerinde tutan milletimiz, tarihte eşine az rastlanır bir zafere imzasını atmıştır. Bugün Milli Mücadele’nin 100. yılında; vatanımızın kurtuluş müjdesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve tabi ki 1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden kurtuluş yıl dönümünü gönülden kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Son olarak ifade etmek istiyorum ki; bu millet gazi olur, şehit olur ama esir düşmez.”

Editör: TE Bilişim