Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, deprem bölgesindeki çölyak hastalarına glutensiz ekmek temin ediyor. Uşak Çölyak ve PKU Derneği de, Antalya’da bulunan ve glutensiz ekmek üreten bir fırında, bölgedeki deprem mağdurları için bin 300 adet glutensiz ekmek yaptırdı. Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Hatay Samandağ’a glutensiz ürünler gönderdi.

Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, deprem bölgesindeki çölyak hastalarına glutensiz ekmek temin ediyor. Türkiye genelinde yardım seferberliğinin başladığı 10 kent merkezine ve ilçelerine kamu ve sivil toplum kurumlarının yanı sıra vatandaşlarda ferdi olarak desteklerini sürdürüyorlar. Bu kapsamda sivil toplum kurumları da kendi ilgi alanlarına göre bölgedeki yaralar sarılana kadar yardım ve desteklerini eksik etmiyor. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki 10 il merkezi ve ilçelerinde bulunan çölyak hastalarına yönelik de Türkiye genelindeki sivil toplum kurumları tarafından yardım seferberliği başlatıldı. Bölgede bulunan çölyak hastası olan depremzedelerin yiyecekleri ekmekler ve yemeklerin özel olarak hazırlanması gerekliliği ortaya çıktı. Bunun üzerine yapılan çalışmalar Antalya ve diğer illerde bulunan glutensiz ekmek üreten fırınlarda yapıldı. Uşak Çölyak ve PKU Derneği de, Antalya’da bulunan ve glutensiz ekmek üreten bir fırında, bölgedeki deprem mağdurları için bin 300 adet glutensiz ekmek yaptırdı. Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Hatay Samandağ’a glutensiz ürünler gönderdi. Ayrıca Adıyaman Besni’ye de glutensiz erişte, un ve atıştırmalık gönderileceği ifade edildi.

Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, kentte bulunan depremzedelerin arasında çölyak hastalarının da yer aldığını ifade etti. Ömre Ümran Aydın, “Şehrimize gelen Çölyaklı depremzede sayısı her geçen gün artmakta, gıda ihtiyacı sadece Glutensiz ekmekle sınırlı olmamakla beraber Glutensiz makarna, Glutensiz atıştırmalıklar diğer gıdalara göre daha pahalı olduğu için sizler bizlere bağış yaptıkça bizlerin Çölyaklı ve Pku’lu vatandaşlarımıza ulaşmamız daha kolay olmaktadır. Sizlerin desteğiyle depremzede vatandaşlarımızın diyetlerini bozmadan daha sağlıklın yaşamalarına vesile olalım” dedi.

Editör: TE Bilişim