Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinden 2 gün önce, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nin karşısındaki süper marketin üzerine yapılmak istenen çelik konstrüksiyonlu ve tonoz çatılı kaçak yapıyla ilgili kesinleşen ceza, buradaki mülk sahiplerine bildirildi. oplam 1 milyon 350 bin TL’lik ceza kesinleştikten sonra, 1 ay süre tanındığı belirtilirken, buradaki inşaatı yaptırmak isteyen ve ceza yiyen bir kaynak, yakın bir zamanda söz konusu metal aksamları sökeceklerini belirtti.

“Yapılmamış bir bina için ceza vereceğiz ve bunu da geçtik, biz ceza yiyoruz ve inşaat devam ederse 2 katı ceza yazılacağı ifade ediliyor” diyen aynı kaynak, “Fakat hemen aşağıda marketin yanında saçaklı bir kafeterya yapıldı ve yetmedi hemen yanı başına, Uşak Belediyesi yönetiminin belki haftada 1 gün uğradığı Atatürk Kültür Merkezi’nin tam karşısına bir tane daha kafeterya kaçak olarak çıkma yaptı. Bunları da geçtim, az ileride kaçak olarak bir çikolatacı ikinci şubesini açtı. Keza yanındaki işyerlerinde de kaçaklar var. Tüm bunlar ortadayken, neden biz bu kadar dayak yedik? Madem biz söküyoruz, hepsi söksünler” dedi.

1 MİLYON 350 BİN TL CEZA YAZILDI

28 Ekim Cuma günü inşa edilen ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili döneminde, tartışma konusu olan Atatürk Kültür Merkezi’nin karşısındaki kaçak yapı, medyada gündeme gelmesi ve vatandaşın şikayetleri üzerine işlem gördü. Uşak Belediyesine bağlı İmar Müdürlüğü ekipleri, 31 Ekim Pazartesi günü, buraya giderek inşaatı mühürledi ve cezai işlem başlattı. Kaçak inşaatı yaptıranlar, o dönemde binanın inşaatını yaptıranların AK Partili olduğu için bu kadar üzerlerine geldiğini ifade etmişti. Bu dönemde binanın inşaatı durdu ve söz konusu ceza Uşak Belediyesi yönetimi tarafından önceki gün nihai olarak, buradaki kaçak inşaatı yaptıran tarafa tebliğ edildi. Buna göre 1 milyon 350 bin TL ceza aldıklarını belirten bir kaynak, “Bize ceza yazıldı ve normalde binayı inşa edip bu cezayı yeseydik sesimizi çıkarmazdık. Fakat ceza sadece demirlere yazıldı. Bunda hukuka aykırı bir durum var ve üstü kapanmamış yere ceza yazıldı. Yapılmamış bir yere ceza yazılıyor. Yapmaya devam ederseniz 2 katı ceza yazacağız diyorlar” dedi.

Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor

“Metal aksamları sökecek misiniz?” sorusuna yanıt veren aynı kaynak, “Şimdi mecbur söküyoruz mecburen ve o cezayı tekrar yazacağız diyorlar. Tamam onlar da kendilerine göre kanuna veya yönetmeliği göre davranıyorlar. Buraya kadar anlıyorum. Fakat burada iki taraflı bir durum var. Bana yaptırma kabul ediyorum ve ama bana yaptırmazken bunu kimseye yaptırma. Karaca’nın yanına yeni bir yer yapılıyor ve alt tarafa da yeni bir yer yapıldı. Birine söktürürken ötekine yaptırıyorlar ve burada tezatlık var. Bana denilen şu, bir sonrakinde katlamalı ceza yazacaklarını ifade ediyorlar, o zaman da ötekine niye katlamalı ceza yazılmıyor. Madem öyle bunlara da düzenli olarak ceza yazılsın. Tek seferde bu iş bitmesin” diye konuştu.

SİGARALI BÖLÜM YAPIYORUZ DİYE YALANDAN BİR TENTE YAPIYORLAR, AMA YÜZDE 100’Ü KAPALI ALAN

“Burada sigaralı alanlarla ilgili bir tolerans durumu olduğu ifade ediliyor. Sigaralı alanı kamu kullanıyor ve bunun vatandaş boyutu olduğu için belediye yönetimi bunu tolere edebildiğini ifade ediyor” sözlerine karşılık konuşan aynı kaynak., şöyle dedi: “Sigaralı alanların yüzde 75 açık olmalı ve sadece ne olur üstüne bir sundurma yapar ve o da şunun için yağmur gelmesin diye. Fakat bunların hangisi şartları tam olarak taşıyor. Bugün imar müdürü diyor ki sen yaparsan yap ben sana katlamalı ceza yazarım diyor. İyi yap, tamam da benim kimseyle bir sorunum yok.  Benim burada kimseyle problemim yok ama gel gelim bana yapamazsın diyor. İlla siyasetçi mi olmamız lazım. Ben kimseden torpil de istemiyorum.  Kanunda üstü kapalı olmayan yere bu kadar ceza yazılmaz. Üstü kapanmayan yerlere demirler dikilmiş ve anca kapatırsa ceza yazılır. Normalde kapatırsa ceza yazılır.  Şimdi diyorlar ki, kapalı alanlarda sigara içme durumundan dolayı idare ediliyor. Fakat şunu görmek lazım, oradaki sigara bölümlerinin yüzde 100’ü kapalı. Üstüne yalandan bir tente yapıyorlar, güya kapatıyorlar. Oradaki öndeki giyotinli camları açmaları lazım ve üstü de açması lazım ve öyle kullanması lazım. Hadi yanlarının 1 metre yanlarında yükseklik var ve tavanın yarısı da kapalı”.

Editör: TE Bilişim