İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi, ilk faaliyetinde Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelerek dünya çapında ses getiren merhum Dünya Halter Şampiyonu Naim Süleymanoğlu ve ebediyete intikal eden büyükleri için lokma döktürdü. Etkinlik hakkında bir açıklama yapan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi Kurucu Başkanı Gülay Danacı, merhum Naim Süleymanoğlu’nun Bulgaristan’daki Türklerin yaşadığı zulmü tüm dünyaya duyurduğunu ve kırdığı rekorlarla da halter sporunun sembol ismi haline geldiğini ifade etti.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi kurucuları tarafından dünya halter şampiyonu Naim Süleymanoğlu için bir anma programı yapıldı. 5 yıl önce hayata gözlerini yuman Naim Süleymanoğlu için anma programı yapan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi üyeleri, burada lokma dağıttı ve Naim Süleymanoğlu’nun hayatıyla ilgili kısa bilgiler verdi.

Gazetecilere etkinlik hakkında bir açıklama yapan Derneğin Kurucu Şube Başkanı Gülay Danacı, “Naim Süleymanoğlu, Balkan ve Bulgaristan göçmenleri için ayrı bir değerdir. Çünkü O’nun kırdığı rekorlar sayesinde, dünya Balkanlar’daki Türklerin yaşadığı zulmü ve sorunları duydu. Naim Süleymanoğlu, ömrünü Balkan Türklerinin yaşadığı sorunları duyurmaya vakfetti ve her kırdığı rekor bu nedenle manevi anlamda da büyük bir önem taşıyordu. Uşak’ta kısa bir süre önce faaliyetlerine başlayan İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (İZMİR BAL-GÖÇ) Uşak Şubesi olarak, 5 yıl önce ebediyete uğurladığımız dünya halter şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu’nu anmak için bir lokma dağıtımı etkinliği yaptık. Yine Naim Süleymanoğlu ve ebediyete intikal eden tüm büyüklerimizin ruhları için dualar ettik ve onları asla unutmayacağız. Etkinliğimize gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

9 günlük bayram tatilinde gezilecek yerler! 9 günlük bayram tatilinde gezilecek yerler!

Öte yandan lokma dağıtımına vatandaşlardan ilgi gösterildi ve binlerce vatandaşa lokma ikram edildi.

Editör: TE Bilişim