Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, “Uşak’tan Ziraat Odası yöneticileri ve köy muhtarları olarak Uşak’tan malzemelerimizi topladık. Çoğu arkadaşımız kendi için ayırdığı erzağını fazla fazla getirdi ve burada ciddi bir destek topladık. İlk olarak Hatay’a gittik ve burada bir öğün yemek verdik. Daha sonra Kahramanmaraş’a gittik ve 2 gün ciddi bir yorgunluk çektik ve depremin olduğu bölgelere doğru gittik. Bizi büyükşehir belediyesine bizi yönlendirdiler ve bizim gibi kapasiteli bir yemek grubuna ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. 800 çadırlık bir alana gittik ve asfaltın üzerine yemek kazanlarımızı koyduk ve orada faaliyete başladık” dedi.

HER GÜN BİNLERCE VATANDAŞA YEMEK VERDİK

“800’ün üzerinde depremzede çadırı var ve etrafında çok fazla vatandaş var” diyen Mıdık, şöyle devam etti: “Orada yaklaşık 12 binin üzerinde vatandaş var. Her çadırda 15 kişi kalan aileler var ve başladık ve biz yemeği verirken de sabah çorbası veriyorlar. Öğlen ve akşam kuru fasulye ve pilav verenler vardı. Biz burada et yemeği vermek istedik. Muhtarlarımız güzel bir organizasyon yaptı. Muhtarlar Derneği Başkanımız hem cambaz hem de kasaplık yaptığı için köylerimizdeki vatandaşlarımız küçükbaş hayvan bağışladı. Her 2 güne bir et yemeğimiz oldu ve her kesimde 35 koyun kesildi. Gittiğimizde 1 buçuk tona yakın et götürmüştük. Her gelişte 800 kilogramla 1 ton arasında et geldi. Biz orada keşkek yaptık, un helvası yaptık ve orada tatlıcımız vardı ve bazı ihtiyaçlarını karşıladık. Gaziantepli bir hayırseverimiz her gün bin 500 lahmacun getiriyordu ve bütün köylülerimiz seferber oldular ve Mende ekmeği geldi ve orada dağıttık. Köylerimize Mende ekmeği yaptırdık ve son zamanlar ekmek göndermeyin artık ekmeğimiz çok oldu artık dedik.”

Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor

MİLLETVEKİLLERİMİZ PARTİ AYRIMI GÖZETMEKSİNİZ ÇALIŞTILAR

Mıdık, şöyle konuştu: “Tam 16 gün orda biz bir fiil hizmet ettik ve günlük 9 bine yakın insanımıza yemek verdiğimiz günlerimiz oldu.  Askerler, polisler ve buraya gelen devlet görevlileri de bizim yemeğimizi yemeye başladılar. Aşçılarımız da vardı ve biz burada 20 gün kalacağız dedik ve bize dayanamazsınız dediler. Aşçılarımızı 4 ila 5 günde 1 değiştirdik ve 4 tur yaptırdık. Son aşçılarımız sağ olsunlar, son 3 gün fazladan kaldılar.  Güzel bir yemek organizasyonu oldu ve Kahramanmaraş bizi konuştu.  Bizim Uşak’tan 3 milletvekilimiz de yanımızdaydı ve hiç yanımızdan ayrılmadılar. Dışarıda varil sobamız vardı ve orda ekmek ısıtıp yağ sürüp, peynir ekmek yağ sürüp yiyorduk.  Milletvekillerimiz de milletimizin gösterdiği hassasiyeti, parti fark etmeksiniz gösterdiler.”

RAMAZAN AYINDA DA SAHUR VE İFTAR YEMEĞİ VERECEĞİZ

Mıdık, “Oradan üzülerek geldim ve keşke orda kalabilseydik. Biz orada malzemelerimizi toplarken vatandaş duvarın öte yanında bizi izliyordu. Ağlayarak bizleri uğurladılar. Şimdi deprem bölgesi için yeni bir çalışma yapacağız. Önümüzde mübarek Ramazan ayı var ve bu mübarek ayımızda çadır kentteki vatandaşlarımıza sahur ve iftar yemeği vermeyi düşünüyoruz. Bunun için burada bir mekanizma kuracağız. Tüm çadırlarımıza birer kart vereceğiz ve bu kartlarla buradaki vatandaşlarımıza iftar ve sahur yemeklerini elimizden geldiği ölçüde dağıtacağız” ifadesini kullandı.

BİZİM HOR VE HAKİR GÖRDÜĞÜMÜZ Z KUŞAĞI YARDIM SEFERBERLİĞİNE KATILDI

Mıdık, Z kuşağı için de, “Deprem sürecinde aldığımız derslerden biri de bizim Z kuşağı olarak hakir ve hor gördüğümüz gençlerimizin ortaya koyduğu özveridir. Bu millet zor duruma düştüğünde kenetlenmesini çok iyi biliyor. Bu manzara beni çok duygulandırdı ve ölene kadar bu görüntüler kafamda kalacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim